Siirry sisältöön

Urbaania katutaidetta Hiedanrantaan

Julkaistu 15.8.2016 9.34

Hiedanrannan tehdasalueen seinät kokevat suuren muutoksen, kun viikon kestävä SPRAYCANKONTROL-katutaidetapahtuma käynnistyy maanantaina 15.8. Tehtaiden valikoituja seiniä maalataan noin 1000m² alalta. Tapahtumassa on mukana valtakunnallisesti tunnettuja taiteilijoita, esimerkiksi muraalitaiteilijat Salla Ikonen ja Jukka Hakanen.

Hiedanrantaan tehdään katutaidetta
 

Hiedanrannan tuleva asuin- ja työpaikka-alue sijaitsee Tampereen länsiosassa Näsijärven rannalla. Alueeseen kuuluu käytöstä poistunutta vanhaa Lielahden tehdasaluetta. SPRAYCANKONTROL toteutetaan Tampereen kaupungin tukemana. – Hiedanrannasta tulee tapahtuman myötä valtakunnallisesti merkittävä katutaidekohde, iloitsee kehityspäällikkö Reijo Väliharju Tampereen kaupungin Kiinteistötoimesta.

Yleisö on tervetullut seuraamaan katutaiteen syntyä. Taiteilijat työstävät seiniä koko viikon ajan aamusta iltaan. Yleisöllä on myös mahdollisuus äänestää omaa suosikkimaalaustaan Facebookin tapahtumasivulla. Eniten ääniä keränneen maalauksen tehnyt taiteilija valitaan Spraycankontrollin piirinmestariksi 2016.

Puutarhajuhlia vietetään lauantaina 20.8. klo 14–23.30

Hiedanrannan toimijat järjestävät Puutarhajuhlat lauantaina 20.8. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Koko perheelle sopivaa ohjelmaa klo 14 alkaen. Yleisö voi esimerkiksi tutustua Hiedanrannan historiaan opastetuilla kierroksilla, osallistua graffitityöpajaan, herkutella katuruokatorilla ja kahvilassa sekä seurata tanssi- ja taide-esityksiä. Tapahtuma-alueella on hämärän saapuessa tunnelmavalaistus.

Samaan aikaan Puutarhajuhlien kanssa järjestetään SWÄG Open Air- tapahtuma, jonka ohjelmassa on elektronista musiikkia tehtaan katveessa, projisointia ja valotaidetta.

Tapahtumapäivänä 20.8. Hiedanrannassa ei ole mahdollisuutta pysäköintiin. Suosittelemme saapumaan paikalle busseilla, kävellen tai pyörällä. Hiedanrantaan pääsee busseilla 3, 21 ja 80. Lähin pysäkki on Lielahden asema.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Kiinteistötoimi
Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901

Tapahtumaviikonloppu/ Ekokumppanit Oy/
Viestintäasiantuntija
Leena Karppi
puhelin 040 1989 754

SPRAYCANKONTROL-tapahtuma/
Matti Lankinen
puhelin 040 566 1822


Teksti Leena Karppi/Anna-Leea Hyry