Siirry sisältöön

Uusimmat Tampereen tilastotiedot löydät Tietonäköalasta

Julkaistu 11.8.2016 14.30

Tampereen kaupungin uusimmat tilastotiedot julkaistaan visualisoituina kaupungin verkkosivuilla Tietonäköalassa. Tilastotiedot löytyvät kaupungin uusien palvelualueiden mukaisesti jaoteltuna: elinvoima ja kilpailukyky, hyvinvointi sekä kaupunkiympäristö ja lisäksi täydennettynä toimintakykyiseen organisaatioon liittyvillä julkaisuilla. Verkkosivun osoite on www.tampere.fi/tietonakoala.

Väestökatsaus ja työllisyyskatsaus julkaistaan kaupungin verkkosivuilla kuukausittain. Väestökatsaukseen on koottu tietoja Tampereen kaupungin, kaupunkiseudun kuntien sekä suurten kaupunkien väestönmuutoksista. Työllisyyskatsauksessa seurataan työttömyyden ja työllisyyden kehitystä Tampereella, Tampereen kaupunkiseudulla sekä suurimmissa kaupungeissa. Lisäksi Tietonäköalan sivuilla julkaistaan kattavaa Tampere alueittain -tilastotietopakettia.

Väestökatsaus
Uusimmasta väestökatsauksesta käy ilmi muun muassa se, että Tampereen kaupungin ennakkoväkiluku kesäkuun lopussa oli 225 523 henkilöä. Siinä on kasvua 405 henkilöä vuoden alusta lukien. Kaupunkiseudun väestön ennakkoväkiluku on 378 029 asukasta ja väestönkasvu on 1 058 henkilöä. Väestö on kasvanut Tampereen lisäksi eniten Kangasalla (275), Pirkkalassa (198), Lempäälässä (95) ja Ylöjärvellä (94 henkilöä). Orivedellä väestö on vähentynyt 64 hengellä.

Suurimmista kaupungeista Helsingin väestö on kasvanut vähemmän kuin kahtena edellisenä vuonna samaan aikaan. Sen sijaan Tampereen ja etenkin Vantaan väestöt ovat lisääntyneet huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina. Turun negatiivinen väestönkehitys johtuu pääosin muuttotappiosta. Tampereen väestönkasvu on kuuteen suurimpaan kaupunkiin verrattuna neljänneksi suurinta.

Työllisyyskatsaus
Uusimman työllisyyskatsauksen mukaan Tampereen työttömyysaste on 19,3 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä tamperelaisia oli kesäkuussa 8 519 henkilöä, ja määrä jatkaa edelleen hyvin voimakasta kasvua, muutosta vuoden takaiseen on jopa 34,9 prosenttia (2 202 henkilöä). Viime vuoden kesäkuussa alkanut negatiivinen kehitystrendi jatkuu.

Tampere alueittain
Tampere alueittain -tilastotietopaketti kertoo kaupungin eri alueiden kehityksestä. Kattava tilastotietopaketti sisältää tietoa Tampereen eri alueiden kehityksestä, nykytilasta ja niiden välisistä eroista aina väestönkehityksestä asuntokantaan. Tietoja voi katsella erilaisilla alueluokituksilla: koko Tampere, suuralueet, suunnittelualueet, tilastoalueet, palvelualueet ja väestösuunnitealueet. Eri aihealueista on visualisoitu viimeisimmät saatavilla olevat tiedot. Nyt pakettiin on päivitetty vuoden 2015 väestötiedot ja käytettävyyttä on parannettu.

Tietonäköalan materiaalin tuottaa Tampereen kaupungin tietojohtamispalvelut, jonka sähköpostiosoite on [email protected]


Lisätietoja

Tietopalvelupäällikkö
Johanna Ahlgrén-Holappa
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell