Siirry sisältöön

Lielahden koululaiset saivat ruoan Koukkuniemestä

Julkaistu 11.8.2016 13.57

Alkaa se koulu näinkin! Lielahden koulun keittiön remontti viivästyi, mutta koululounas nautittiin silti ensimmäisenä koulupäivänä omassa ruokasalissa. Koska keittiö ei ollut vielä käyttökunnossa, ruoka valmistettiin Koukun Helmen ravintokeskuksessa ja kuljetettiin lämpövaunuissa Lielahteen. - Koululaiset eivät taida huomata juurikaan eroa tavalliseen lounaaseen, Tampereen Voimian palveluesimies Villematti Santanen naurahtaa.

Lielahden koulun 600 ala- ja yläluokkalaisille haluttiin remontista huolimatta tarjota kunnollinen lounas ensimmäisinä koulupäivinä. Koukun Helmen ravintokeskus hoiti ruoan valmistuksen ja lämmin ruoka saapui koululle hyvissä ajoin ennen ruokailun alkua.

Vielä keskiviikkoaamuna Lielahden koulun ruokasalissa paiskittiin töitä. Kalustus kannettiin aamulla sisään, tarjoilulinjastoon vedettiin iltapäivällä sähköt ja pintoja pyyhittiin ja lattioita mopattiin. Vuosi sitten koulujen siivoojista tuli Tampereen Voimian henkilöstöä ja Villematti Santanen toteaa, että yhteistyö toimii todella hyvin. - Siivoojien työllä oli iso merkitys siihen, että saimme salin käyttökuntoon!

Ruokasalissa parveilevat oppilaat tuskin huomaavat mitään erikoista, vaikka keittiössä edelleen näkyy työmiehiä ja broilerkeitto otetaan kertakäyttölautasille. Perjantaina syödään Tampereen muista kouluista poiketen koululaisten herkkua eli mannapuuroa ja mehukeittoa ja maanantaina ollaan taas oman keittiön ruuissa.

Koukun Helmen ravintokeskuksen ravitsemusesimies Piia Schroderus kertoo, että he valmistavat vielä perjantain ruoan Lielahden koululle. - Tämä on meidän mittakaavassamme niin pieni määrä ja lyhyt aika, että sen saa mahtumaan päivän rutiiniin. Työvuoroja muuteltiin vähän ja dieettikokkimme valmistivat erityisruokavaliot Koukkuniemen asukkaiden erityisruokien ohessa. Tiimityötä tekemällä onnistuu. Piia Schroderus lisää vielä, että oli hauskaa kokata välillä lapsille kouluruokaohjeiden mukaan. - Saa nähdä, saadaanko hyvää palautetta!


Lisätietoja

Palvelutuotantopäällikkö
Susanna Järvinen
puhelin 040 800 4887
sähköposti [email protected]