Siirry sisältöön

Sirkus palasi Rullaan

Julkaistu 11.8.2016 13.54

Huippusuosittu Sirkus saapui kaupunkiin -näyttely valloitti Rullan kävijät vuonna 2013. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt ympäri Suomea tuhansien lasten ihasteltavana. Nyt sirkus on saapunut takaisin kotiin Rullaan, mihin sen kierros päättyy. Estradille ja temppuja opettelemaan pääsee 6.8. - 23.10.

 

Näyttelyssä kurkistetaan 1900-luvun alussa Suomea kiertäneen kuvitteellisen sirkusseurueen elämään. Samalla pohditaan sitä, kuinka sirkuksen maailma on muuttunut tähän päivään tultaessa.

Keskuksena toimii sirkusmaneesi, jolla perheet pääsevät heittäytymään sirkuksen sankareiksi ja harjoittelemaan sirkustemppuja Katja Ranta-Penttilän suunnittelemien sirkuskorttien avulla. Mukana on sirkusnorsu jonka selkään voi vaikka kiivetä.

Tutuksi tulevat myös sirkuksen erilaiset työt ja arjen rytmi. Sirkukseen ja sirkustaiteilijoihin liittyvät mielikuvat vapaudesta ja erilaisuudesta, mutta sirkuksen elämä on ollut myös ankaraa työtä.

Näyttelyn on tuottanut Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Kulttuurikasvatusyksikkö Taiten ja Kulttuurikeskus Pii Poon kanssa osana Taikalamppu-kehittämistoimintaa. Näyttely on kiertänyt valtakunnallisesti yhdessätoista lastenkulttuurikeskuksessa ja muussa näyttelypaikassa.

Näyttelyyn ovat tervetulleita niin perheet kuin ryhmätkin. Päiväkoti- ja koululaisryhmät voivat varata vierailuaikoja näyttelyyn sähköisestä kalenterista.


Lisätietoja

Lastenkulttuurikeskus Rulla
sähköposti [email protected]
puhelin 040 824 9118
33101 Tampere
avoinna ke 12–18, to 9–14 (näyttelytila suljettu 9-12), pe 9–14, la–su 10–16


Teksti Marianna Lehtinen