Siirry sisältöön

Tampereen viheralueiden tulevaisuudesta yleisötilaisuus 16.8.2016

Julkaistu 11.8.2016 10.03

Tampereen viherverkon kehittämisestä pidetään yleisötilaisuus tiistaina 16. elokuuta klo 16.45–19 Galleria Nottbeckissä (Satakunnankatu 18, Finlayson, Media 54). Aiheina ovat kantakaupungin yleiskaavan 2040 virkistys- ja viherverkkoa koskevat tavoitteet, kansallisen kaupunkipuiston tarveselvitys sekä Tampereen kaupungin vihervuoden tapahtumat.

Iidesjärvi
 

Kaupungin hankkeiden lisäksi kuullaan Tampereen yliopiston ajankohtaisesta viherverkon terveyshyötyjä koskevasta tutkimushankkeesta. Puheenvuorossa tuodaan esille viherverkon monet tehtävät virkistyksen, hyvinvoinnin, kaupunkikuvan ja ympäristönsuojelun kannalta. Lisäksi keskustellaan viherverkon kehittämistavoitteista tiivistyvässä kaupunkirakenteessa. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu ja johdatus Galleria Nottbeckin näyttelyyn, joka käsittelee maiseman ja arkkitehtuurin suhdetta. Illan isäntinä ovat kaupungin viheralueista vastaavat toimijat.

Kantakaupungin yleiskaava 2040 linjaa Tampereen viherverkon tulevaisuutta. Pian nähtäville asetettavassa yleiskaavaluonnoksessa esitetään koko kaupungin kattava keskuspuistoverkosto, jota kehitetään yhtenäisenä sekä toiminnoiltaan ja luonnonoloiltaan monimuotoisena virkistys- ja viheralueena.

Tampereen kansallisen kaupunkipuiston tarveselvitys on valmistunut ja menossa kaupunginhallitukseen syyskuussa. Tarveselvityksessä on hahmoteltu aluerajausehdotus kansalliseksi kaupunkipuistoksi sekä tuotu esille Tampereen identiteetille keskeisiä teemoja.

Keskustelutilaisuus on osa Tampereen kaupungin järjestämiä valtakunnallisen vihervuoden tapahtumia. Myös Galleria Nottbeckissa esillä oleva näyttely "Porraskiveltä puiden siimekseen" on vihervuoden hanke. Arkkitehtuurimuseon suunnittelema näyttely esittelee monipuolisesti rakennetun ympäristön ja maiseman onnistuneita yhteenliittymiä. Näyttely on esillä Galleria Nottbeckissa 19.8.2016 asti arkisin klo 13-18.

Tilaisuuden ohjelma

16.45 Kahvitus ja opastus Porraskiveltä puiden siimekseen -näyttelyyn. Maisema-arkkitehti Ranja Hautamäki, Tampereen kaupunki
17.10 Viherympäristö, liikunta ja hyvinvointi. Tutkija Tytti Pasanen, Tampereen yliopisto
17.30 Miltä näyttää Tampereen viherverkko yleiskaavassa 2040? Kaavoitusarkkitehti Hannu Eerikäinen, Tampereen kaupunki
18.00 Kansallinen kaupunkipuisto Tampereelle? Maisema-arkkitehti Ranja Hautamäki
18.30 Miten Tampere juhlistaa valtakunnallista vihervuotta? Kaupunginpuutarhuri Timo Koski, Tampereen kaupunki
18.40 Keskustelu
19.00 Tilaisuus päättyy


Lisätietoja

Johtava erikoissuunnittelija
Ranja Hautamäki
puhelin 050 406 7184


Teksti Ranja Hautamäki