Siirry sisältöön

Tampereella 1 940 oppilasta aloittaa ensimmäisen luokan

Julkaistu 4.8.2016 12.30

Tampereella lähtee koulutielle tänä syksynä noin 1 940 ensimmäisen luokan oppilasta, kun Tampereen kaupungin perusopetuksen koulut aloittavat lukukautensa torstaina 11.8.2016.

Koululaisten kenkiä luokan edessä
 

Koulutyö alkaa Tampereen kaupungin peruskouluissa yhteensä noin 15 940 oppilaalla. Tiedot ovat ennakkotietoja ja koskevat kaupungin ylläpitämiä peruskouluja.

Myös esiopetus käynnistyy koulujen alkaessa. Tampereen kaupungin järjestämään esiopetukseen osallistuu noin 1 995 vuonna 2010 syntynyttä lasta.

Perusopetuksen koulut ottavat koulujen alkaessa käyttöön uuden opetussuunnitelman. Ensimmäisenä uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön koko laajuudessaan alakouluissa (luokat 1–6). Myös esiopetuksen uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön lukukauden alkaessa.

Yli tuhat lasta osallistuu esiopetusta täydentävään kerhotoimintaan

Tampereella alkaa tänä syksynä uusi esiopetusta täydentävä kerhotoiminta, jota on tarjolla useimpien koulujen yhteydessä. Huoltajat ovat ilmoittaneet esiopetuksen jälkeiseen kerhotoimintaan kaikkiaan 1 051 lasta, kun taas täydentävään päivähoitoon ilmoitettiin yhteensä 620 lasta.

Uudessa mallissa esiopetukseen osallistuville lapsille sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille järjestetään yhteistä ohjattua kerhotoimintaa aamulla ja iltapäivällä. Kerho korvaa osa-aikaisen päivähoidon tarvetta esiopetustuntien ulkopuolella. Kerhojen ohjelma on suunniteltu monipuoliseksi ja tavoitteena on, että lapselle tarjotaan kokemuksia erilaisista toimintamuodoista, kuten liikunnasta, käsitöistä ja musiikista. Halutessaan perheet ovat edelleen voineet vaihtoehtoisesti valita esiopetuksessa olevalle lapselleen täydentävää päivähoitoa päiväkodissa.

Vehmaisten uusi koulu ja päiväkoti käyttöön

Vehmaisissa uuden koulun ja päiväkodin rakennustyöt ovat valmistuneet, ja vanhan Vehmaisten koulun tontille on noussut uusi, yhteinen koulu- ja päiväkotirakennus. Vehmaisten päiväkoti otetaan käyttöön elokuussa ja Vehmaisten koulu lukuvuoden 2016–2017 alkaessa.

Vehmaisten uudessa koulussa on tilat 300 oppilaalle (luokat 1–6 ja esiopetus). Opetustiloja hyödynnetään myös aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnassa. Päiväkotipaikkoja on 160 lapselle, lisäksi päiväkodissa on tilaa avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnalle.

Tampereen kaupungin alueella, kuten Vuoreksessa, Hervannassa ja Kalevassa, aloittaa syksyllä toimintansa myös useampi uusi palvelusetelipäiväkoti.


Lisätietoja

Kasvatus- ja opetuspäällikkö
Tuija Viitasaari
puhelin 050 432 3529
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala