Siirry sisältöön

Tesoman Tuomarinkadun kilpailuehdotukset nähtävillä verkossa

Julkaistu 1.7.2016 12.23

Tesoman Tuomarinkadun tontinluovutukseen tähtäävä suunnittelukilpailu päättyi 17.6.2016. Tuomarinkadun korttelikilpailuun saatiin kaksi ehdotusta: "Pipa" ja "Lyhdyt". Niihin voi tutustua 1.7.2016 alkaen Oma Tesoma -hankkeen verkkosivuilla osoitteessa omatesoma.fi/tuomarinkatu. Ehdotukset tulevat nähtäville myös Tesomalle K-Supermarket Länsiportin aulaan 9.–14.8.2016.

Kilpailulla Tampereen kaupunki haki kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti laadukasta ratkaisua Tuomarinkadun uuden asuinalueen toteuttamiseksi. Tuomarinkadulle halutaan rakennustyypiltään vaihtelevia taloja kerrostaloista ja kaupunkivilloista townhouse-tyyppisiin rakennuksiin.

Kilpailussa etsittiin arjen sujuvuutta, asukkaiden yhteisöllisyyttä ja arkiliikkumista tukevia ratkaisuja, jotka luovat mahdollisuuksia uudenlaiselle, älykkäälle kaupunkikehitykselle ja palveluille. Kilpailuehdotuksilta odotettiin esitystä myös siitä, miten taide voi olla mukana luomassa laadukasta asuinympäristöä. Toiveena oli, että Tuomarinkadun kortteli- ja asuntoratkaisuissa luonnonympäristöä hyödynnetään laatua luovana tekijänä.

Asukkaat voivat kommentoida ehdotuksia sekä verkossa että Länsiportin näyttelyn yhteydessä. Tuomaristo hyödyntää asukkailta saatua palautetta kilpailuehdotusten arvioinnissa. Tesoman asukkaita on kuultu myös Tuomarinkadun asemakaavaehdotusta valmisteltaessa.

Kilpailun voittaja julkistetaan 29.8.2016 Tampereen Arkkitehtuuriviikkojen yhteydessä.


Lisätietoja

Maankäyttöpäällikkö
Heli Toukoniemi
puhelin 040 806 4007


Teksti Johanna Kurela/Anna-Leea Hyry