Siirry sisältöön

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelujen omavastuuna peritään kertamaksu

Julkaistu 21.6.2016 9.37

Tampereen kaupunginhallitus päätti 20.6.2016 vaikeavammaisten kuljetuspalvelujen omavastuusta. Kaupunginhallitus kumosi terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan tekemän päätöksen, jonka mukaan omavastuu määräytyy ns. arvolipun eikä kertamaksun mukaan.

Asiointi- ja virkistysmatkoissa yhdensuuntaiselta matkalta peritään vyöhykekohtainen kertamaksu vyöhykkeiden (A-F) alueella. Vyöhykkeiden ulkopuolella oleviin lähikuntiin suuntautuvista asiointi- ja virkistysmatkoista omavastuuna peritään LM-taksan mukainen hinta. Asiointi- ja virkistysmatkoissa sovelletaan kahden vyöhykkeen kertamaksua (3 euroa) myös Teiskon alueella.

Työ- ja opiskelumatkoista ei peritä omavastuuta vyöhykkeiden alueella (A-F). Vyöhykkeiden ulkopuolelle suuntautuvista työ- ja opiskelumatkoista peritään omavastuuna 3 euroa. Vaikeavammaisten päivätoimintamatkoista ei peritä omavastuuta.

Kaupunginhallitus palautti jo kerran aiemmin asian lautakunnan käsittelyyn. Lautakunnan päätös siitä, että omavastuu määräytyy arvolipun eikä kertalipun mukaan olisi lisännyt kustannuksia noin 300 000 eurolla. Kaupunginhallituksen mukaan lautakunnan olisi tullut osoittaa, mistä terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden talousarviossa omavastuun vaatima lisärahoitus otetaan. Lautakunta kuitenkin päätti asiasta samoin kuin ensimmäisellä kerralla.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaiset omavastuuosuudet tulevat voimaan 1.7.2016 alkaen.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Päivi Mattila
puhelin 0500 628 038
sähköposti [email protected]

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu