Siirry sisältöön

Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen tulorajoihin muutoksia

Julkaistu 16.6.2016 18.17

Varhaiskasvatuslain muutos ja tulorajojen indeksikorotus tuovat elokuun alussa muutoksia koululaisten ja esiopetusta täydentävän aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksun määräytymiseen. Nyt tehdyt muutokset koskevat vain perheitä, joilla voi olla oikeus alennettuun asiakasmaksuun tai maksuttomaan toimintaan tulojen, toimeentulon tai huollollisen tilanteen perusteella.

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa on peritty tasasuuruinen maksu kaikilta perheiltä, jotka ylittävät perhekoon mukaan määräytyvän tulorajan.

Elokuun alusta lukien näihin tulorajoihin tulee indeksikorotus (3,54 prosenttia). Esimerkiksi nelihenkiseltä perheeltä ei jatkossa peritä aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksua, jos perheen bruttotulot ovat vähemmän kuin 2395 euroa kuukaudessa.

Tähän asti täyden kiinteän maksun ovat maksaneet kaikki perheet, joiden tulot ovat ylittäneet tulorajan. Varhaiskasvatuslain muutoksen myötä jatkossa voi olla perheitä, joilla tuloraja ylittyy, mutta perheen toimeentulo- tai huollollinen tilanne kuitenkin edellyttää kunnalta maksun alentamista tai perimättä jättämistä.

Muutokset tulevat voimaan 1.8.2016 koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä esiopetusta täydentävässä aamu- ja iltapäivätoiminnassa.

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti asiasta 16.6.2016.


Lisätietoja

Juho Tervo
puhelin 040 806 2899
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen