Siirry sisältöön

Vehmaisten Kaukaniemen ja Vuoreksen Isokuusi II:en katusuunnitelmia nähtävänä

Julkaistu 16.6.2016 9.43

Parhaillaan nähtävänä ovat kahden uuden asuinalueen katusuunnitelmaehdotukset. Vehmaisten Kaukaniemen sekä Vuoreksen Isokuusi II:en katusuunnitelmia ehtii kommentoida 27.6.2016 saakka.

Kaukaniemen alue sijaitsee Vehmaisissa noin 8,5 kilometrin päässä keskustassa. Suurin osa Kaukaniemestä on kaavoitettu lähivirkistysalueeksi. Asuinkorttelit sijoittuvat Kangasalantien varteen kaupan lähiympäristöön. Asuntoja rakentuu arviolta 100 pääosin pienkerros-rivi- ja paritaloihin. Alueen kokoojakatu on Kaukaniemenkatu, jonka länsipäästä on yhteys Kaukajärventielle ja Kangasalantielle. Kaukajärventien osuudelle tulee jalankulku- ja pyörätie. Asuinalueelle rakennetaan kuusi tonttikatua, Sarvannankuja, Sipinkujanne, Kartanonkuja, Kauppilankuja, Dagmarinkuja ja Soinilankuja, joiden päässä on kääntöpaikat. Kahden tonttikadun, Dagmarinkujan ja Sarvannankujan välille on suunniteltu liito-oravareitti katupuin. Katujen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa talvella 2017.

Myös Vuoreksen Isokuusi II:en eli Aurinkorinteen katusuunnitelmat ovat nähtävänä. Se sijaitsee asuntomessualueen ja Virolaisen pohjoispuolella. Tiiviisti toteuttavalle alueelle on tulossa yli 200 asuntoa kerrostaloihin sekä pientaloihin. Asuinalueen kokoojakatu on Isokuusenkatu, jonka länsipää risteää Vuoreksen puistokatuun. Isokuusenkadun molemmille puolille rakennetaan jalankulku- ja pyörätie sekä pysäköintipaikkoja. Alueelle rakennetaan kuusi tonttikatua - Lauhaharjanne, Lauhakuja, Lauharinne, Leutokuja, Mistralinkuja ja Niinipuunkaari - sekä Lauhatanhua-katuaukio, jolla sijaitsee putkikeräysjärjestelmän keräyspaikka. Myös Isokuusi II:en katujen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2017.

Katusuunnitelmat ovat nähtävänä verkossa www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/liikenne-ja-katusuunnittelu/katusuunnitelmat sekä palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B.


Lisätietoja

Katuinsinööri
Petri Keivaara
puhelin +358503826459


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen