Siirry sisältöön

Tuunaa Kesärantaan valaisin

Julkaistu 15.6.2016 14.32

Eteläpuiston rantaan on rakennettu pop-up -puisto Kesäranta, jossa tamperelaiset voivat viettää kesäistä päivää veden äärellä, keskellä kaupunkia pelaillen, grillaillen tai oleillen. Kesärannan avajaisia vietetään tiistaina 21. kesäkuuta kello 17-20.

Piirroskartta Kesärannasta
 

Kesärantaan on rakennettu uusi laituri, lisäksi sieltä löytyvät konttikahvila Tönö, rantalentopallokenttä, grillauspaikkoja ja footpool-kenttä. Ratinan sillan alle on tehty myös skeittipaikka. Konttikahvila Tönö järjestää alueella erilaisia tapahtumia. Siisteyden ja viihtyvyyden varmistamiseksi alueelle on toimitettu myös jätteenlajitteluastioita ja yleisökäymälöitä.

Ranta-alueen valaistusta on parannettu uusilla valaisimilla. Pallovalaisimien koristamiseksi on nyt meneillään tuunauskisa, johon tamperelaiset haastetaan osallistumaan. Nettisivuilta löytyvillä ohjeilla kuka tahansa voi tuunata mieleisensä valaisimen. Parhaat tuunaukset valitaan koristamaan Kesärannan yhdeksää pallovalaisinta. Tuunauskisaan voi osallistua perjantaihin 17.6. asti osoitteessa www.tuunaalamppu.fi.

Kesäranta on suunniteltu väliaikaiseksi rantapuistoksi, jotta kaupunkilaiset pääsisivät kesällä nauttimaan keskeisellä paikalla olevasta kauniista ranta-alueesta. Kesärannan elinkaaren on suunniteltu olevan noin viisi vuotta riippuen Eteläpuiston alueen jatkosuunnittelusta. Rakenteita voidaan hyödyntää myöhemmin muissa kaupungin puistoissa.

Kesärannan avajaistapahtumasta tiedotetaan tarkemmin kun ohjelma varmistuu.


Lisätietoja

Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki