Siirry sisältöön

Mitä lukisin? -palvelu opastaa oikean kirjan luo

Julkaistu 15.6.2016 12.31

Tampereen kaupunginkirjaston uusi, maksuton palvelu tuo asiakkaan sähköpostiin juuri hänen toiveidensa mukaan räätälöityjä lukusuosituksia.

kirja vihreällä taustalla
 

Tampereen kaupunginkirjasto avasi kesäkuussa uuden Mitä lukisin? -verkkopalvelun, jossa kirjaston henkilökunta antaa asiakkaille sähköpostitse lukuvinkkejä. Asiakas voi jättää toiveen lukuvinkeistä verkkolomakkeella, minkä jälkeen hän saa kahden viikon kuluessa viisi-kymmenen suositusta sisältävän listan omaan sähköpostiinsa.

Lukusuosituksia antavat lukuoppaat, jotka ovat Tampereen kaupunginkirjaston henkilökuntaa.

– Lukusuositusten antaminen on olennainen osa kirjaston asiakaspalvelua. Kasvotusten neuvomme asiakkaita kirjastoissa samaan tapaan kuin ennenkin, mutta nyt voimme laajentaa palvelua myös kirjaston seinien ulkopuolelle. Mitä lukisin? -palvelun myötä myös lukuoppaat ehtivät paneutua asiakkaan toiveisiin aiempaa paremmin, kun suositusta ei tarvitse antaa kysymishetkellä, kirjastonhoitaja Tuija Valli sanoo.

Kaikille avoin palvelu

Dekkarisuosituksia Outi Pakkasen kirjoista pitävälle? Mitä lukea, kun kaikki fantasiakirjat on jo luettu?

Verkkolomakkeella uutta luettavaa etsivä asiakas voi kertoa lukuoppaalle, millaisista kirjoista hän pitää ja mainita joitakin lempikirjojaan nimeltä. Sopivaa luettavaa voi rajata myös esimerkiksi teeman tai sen perusteella, mitä asiakas ei halua lukea.

Mitä lukisin? -palvelu on kaikille avoin. Asiakkaalta vaaditaan vain sähköpostiosoite, johon lukuvinkit toimitetaan.

Tutustu Mitä lukisin? -palveluun:
Ulkoinen linkkiVerkkolomake


Lisätietoja

Tietopalvelu Metso
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi