Siirry sisältöön

Hiedanrannan portit aukeavat pysyvästi ensi perjantaina 17.6.

Julkaistu 14.6.2016 9.55

Tampereen tuleva Hiedanrannan kaupunginosa on ollut suljettu tehdasalue Lielahdessa. Nyt Hiedanrannan alue avataan pysyvästi. Koko tehdasaluetta ei saada vielä auki, mutta Lielahden kartanon puutarha, Näsijärven puoleinen ranta sekä tehdasaluetta sivuava reitti avataan kaikille. Hiedanrannan portit avataan 17.6.2016 kello 16.00, eikä niitä enää suljeta.

Hiedanrannan puistomaisemaa
 

Alueen avaaminen kytkeytyy kevyen liikenteen reittien avaamiseen alueelle ja sen läpi. Hiedanrantaan pääsee kevyen liikenteen väyliä Paasikiventien, Lielahdenkadun ja Niemenrannan suunnista.

Porttien avaaminen on myös osa Hiedanrannan tapahtumaviikonloppua. Sellutehtaan entiseen kuivauskonehalliin on rakennettu jopa 1000 henkilön kaupunkikulttuuritila Kuivaamo. Kuivaamossa ja sen edustalla Swäg ry järjestää Swäg Festival 2016. Lisäksi Kuivaamoon on rakennettu Kaarikoirat ry:n ylläpitämä skeittihalli. Kuivaamon kulttuuritilan ja skeittihallin avajaisia vietetään perjantaina 17.-18.6.2016. Swäg ry on järjestänyt myös musiikillista ilmaisohjelmaa Lielahden kartanon puistoon perjantaina klo 17-21 ja lauantaina klo 15-21. Tulevan Kartanon kesäkahvilan tarjontaa pääsee maistelemaan lauantaina ja sunnuntaina klo 10–18.

Tampereen kaupungin kiinteistötoimen Reijo Väliharju toivoo, että kaupunkilaiset löytävät Hiedanrantaan erityisesti kevyellä liikenteellä, sillä Paasikiventieltä tulevaa rantareittiä pääsee kulkemaan vain kävellen tai pyörällä. Autolla alueelle pääsee tulemaan Lielahdenkadun suunnasta. Suurten tapahtumien aikaan, kuten nyt avajaisviikonloppuna, alueelle pääsee vain kevyellä liikenteellä tai julkisten kulkuneuvojen avustuksella.

- Kaupunkilaisten halutaan ottavan nyt omakseen Lielahden kartanon kauniin puistomiljöön. Lisäksi Kuivaamoon toivotaan kaikenlaista kaupunkikulttuuria. Uudet kävely- ja pyöräreitit Näsijärven rannan tuntumassa tuovat myös hienon oikotien kaupungin ja Lielahden suunnasta kohti Niemenrantaa ja Lentäväniemeä.

Lielahden kartanon puutarha on jatkossa kaikkien käytettävissä. Kahvila-Kartano Mielihyvin avautuu 21.6. ja on auki kesän ajan tiistaista torstaihin klo 10–18 (juhannuksena poikkeusaukioloajat). Kehityspäällikkö Reijo Väliharju toivoo myös kartanon puutarhaan erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Jo nyt puutarhaan on suunnitteilla muun muassa puistojoogaa, terassikonsertteja sekä vannejamit.

***
Päivitetty 17.6. klo 16.30:


Lisätietoja

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901

Tapahtumaviikonloppu/
Riina Pulkkinen
puhelin 040 7080 178


Teksti Riina Pulkkinen/Anna-Leea Hyry

Kuvat Hanna Leppänen