Siirry sisältöön

Tampereen teknillinen lukio ja Sammon keskuslukio valittiin valtakunnalliseen kehittäjälukioverkostoon

Julkaistu 10.6.2016 13.25

Opetushallitus valitsi Tampereen teknillisen lukion ja Sammon keskuslukion valtakunnalliseen lukioiden kehittämisverkostoon. Kehittäjälukioverkostoon haki 165 lukiota, joista 84 valittiin mukaan. Tampereen teknillinen lukio valittiin aiemmin myös tuntijakokokeiluun.

Kehittämisverkoston tavoitteena on kehittää ja uudistaa lukioiden pedagogiikkaa, opiskeluympäristöjä ja toimintakulttuuria. Hakemusten arvioinnissa kiinnitettiin huomiota hakijan aiempaan kehittämiskokemukseen, arvioon oman toimintansa nykytilasta, kehittämistavoitteisiin, toimintasuunnitelmaan ja tavoiteltuihin tuloksiin.

Valintaan vaikuttivat myös myös hakijan suunnitelma yhteistyöverkostosta sekä tulosten vakiinnuttamisesta ja levittämisestä. Lisäksi arvioinnissa otettiin huomioon erilaisten koulutuksen järjestäjien ja oppilaitosten kattavuus, opetuskieli ja alueellinen kattavuus.

- Aiomme Tampereen teknillisessä lukiossa syventää entisestään jo hyvin toimivaa korkeakouluyhteistyötämme mm. Tampereen teknillisen yliopiston ja myös Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa. Kehittäjälukioverkostossa mukana oleminen antaa lisää mahdollisuuksia kehittää ja myös jakaa uusia toimintatapoja laajemmaltikin, iloitsee Teknillisen lukion rehtori Helena Tuusa.

Verkostoon valitut lukiot kehittävät toimintaansa opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti paikallisista lähtökohdista ja tarpeista käsin. Työskentely käynnistyy syksyllä 2016 valtakunnallisella seminaarilla. Toimintaa ja verkoston jatkoa arvioidaan vuonna 2018.

Verkosto, erilaiset tapahtumat ja sähköinen alusta tukevat osaamisen jakamista verkoston sisällä ja muille tahoille. Myös kaikki valtakunnalliseen kehittämisverkostoon valitsematta jääneet lukiokoulutuksen järjestäjät ja lukiot voivat osallistua alueellisiin tilaisuuksiin ja lukiokoulutuksen kehittämiseen.

Lisätietoja:

Helena Tuusa
Tampereen teknillisen lukion rehtori
puh. 040 800 4977

Eija Tiisala-Heiskala
Lukiokoulutuksen johtaja
puh. 040 806 2437


Teksti Jaana Raukola