Siirry sisältöön

Tampereen uintikeskus on Vuoden Liikuntapaikka 2016

Julkaistu 10.6.2016 12.16

Tampereen uintikeskukselle myönnettiin Vuoden Liikuntapaikka 2016 -palkinto perjantaina 10.6.2016 uintikeskuksessa järjestetyssä tilaisuudessa. Tunnustuksen ottivat vastaan Tampereen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Paavola, liikuntapäällikkö Mikko Heinonen sekä tilaajapäällikkö Lauri Savisaari. Vuosittainen tunnustus jaettiin 12. kerran ja palkinnon lahjoitti Tampereen Messut Oy.

uintikeskus
 

– Tampereen uintikeskus on erinomainen esimerkki siitä liikuntapaikkarakentamisen laadusta, jota Vuoden liikuntapaikka -palkinnolla halutaan nostaa esiin. Uintikeskus myös toteuttaa niitä valtion liikuntapaikkarakentamisen tukemisen linjauksia, joilla parhaiten edistetään kansalaisten aktiivista liikunnan harrastamista, kuvaa ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Tilojen monipuolisuuden ja huolellisen mitoituksen ansiosta Tampereen uintikeskuksessa voidaan yhdistää kunto- ja terveysliikunta, viihtyvyys sekä kilpa- ja huippu-urheilun vaatimukset. Uintikeskus soveltuu yhtä hyvin kaupunkilaisen päivittäiseen liikunnan harrastamiseen kuin kansainvälisten arvokilpailujen järjestämiseenkin. Erityisesti keskuksessa on huomioitu liikkumisen esteettömyys. Kaupunkilaiset ovat uintikeskuksen valmistumisen jälkeen ottaneet tilojen uudistuneen ilmeen ja uudet tekniset ratkaisut omakseen, josta osoituksena ovat korkeat kävijäluvut. Seuraava askel uintikeskuksen kehittämisessä on maauimalan rakentaminen uintikeskuksen yhteyteen.

Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueella toimivat liikuntapaikkarakentamisen virkamiehet yhdessä aluehallintovirastojen liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta ja se on samalla tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle.

Tampereen uintikeskuksen perusparannukseen vuosina 2013–2015 opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi miljoonan euron valtionavustuksen. Perusparannuksen rakennuttamisesta vastasi Tampereen Tilakeskus.


Lisätietoja

Tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu Puh. 050 536 8133
Tampereen Messut Oy