Siirry sisältöön

Arvolipun hinta pysyi vammaisten kuljetuspalvelujen omavastuuosuutena

Julkaistu 8.6.2016 18.16

Tampereen kaupungin terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päätti kokouksessaan 8.6.2016 pitäytyä kannassaan, että vammaisten kuljetuspalveluista maksamaksi omavastuuosuudeksi tulee arvolipun hinta uudessa joukkoliikenteen maksuvyöhykejärjestelmässä.

Arvolipun hinnasta päätettiin jo toukokuussa, mutta kaupunginhallitus käytti päätöksestä otto-oikeuttaan, koska se lisäisi kaupungin talousarviomenoja vuositasolla noin 280 000 eurolla.

Lautakunta sai asian uudelleen käsiteltäväkseen päätösesityksellä, että vaikeavammaisen omavastuu yhdensuuntaisista asiointi- ja virkistysmatkoista olisi vyöhykekohtainen kertamaksu. Se hävisi käydyssä äänestyksessä äänin 7-4.

Lautakunta päätti siis uudelleen, että kuljetuspalveluja käyttävän vaikeavammaisen maksamaksi omavastuuosuudeksi tulee arvolipun mukainen hinta, kun on kyse vyöhykealueiden A-F sisällä tehtävästä yhdensuuntaisesta asiointi- ja virkistysmatkasta. Muihin Tampereen ja Oriveden lähikuntiin suuntautuvista matkoista peritään bussimatkan hintaa vastaava Matkahuollon kilometritaksa eli LM-taksa.

Työ- ja opiskelumatkat ovat vaikeavammaisille edelleen maksuttomia Tampereen ja Oriveden kaupunkien sisällä. Muualle kuin asuinkunnan alueelle suuntautuvista työ- ja opiskelumatkoista peritään kahden euron omavastuu.

Asiakkaita tiedotetaan, kun päätös omavastuista on lainvoimainen. Siihen saakka omavastuuna peritään entiseen tapaan kertamaksu Tampereen kaupungin alueella ja bussimatkan hinta lähikuntiin.

Tiedotetta on päivitetty 10.6.2016 lisäämällä siihen viimeinen tekstikappale.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Päivi Mattila
puhelin +358500628038
puhelin 0500 628 038
sähköposti [email protected]


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge