Siirry sisältöön

Mun taide -kurssit starttaavat Tampereen ylä- ja yhtenäiskouluissa

Julkaistu 8.6.2016 15.42

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt Tampereen kaupungin lastenkulttuurikeskukselle 50 000 euroa taiteen ja kulttuurin harrastustuntien järjestämiseen osana peruskoululaisten koulupäivää.

Tampereella kerhoja tarjotaan kuvataiteesta, elokuvasta ja videotaiteesta, parkourista, sirkuksesta, teatterista ja kädentaidoista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Erityisenä tavoitteena on saada yläkoulujen oppilaat innostumaan ja mukaan uuteen harrastustoimintaan Kerhoissa lapset ja nuoret saavat kokemuksia taiteen tekemisestä taiteilijoiden ja taidekasvattajien ohjauksessa. Kerhotoiminta käynnistyy kouluissa ensi syksynä ja toiminta suunnitellaan yhdessä siihen osallistuvien koululaisten kanssa.

Avustus myönnettiin hallitusohjelman taiteen ja kulttuurin saavutettavuuteen liittyvästä lastenkulttuurin kärkihankkeesta. Kärkihankkeen tavoitteena on lisätä peruskoululaisten tasavertaisia mahdollisuuksia harrastaa taidetta ja kulttuuria harrastustunneilla koulupäivän yhteydessä.

Ministeriö myönsi yhteensä 1 060 400 euroa taiteen ja kulttuurin harrastustuntien järjestämiseen peruskoululaisille koulupäivän yhteydessä. Lisäksi ministeri myönsi 800 000 euroa taiteen perusopetuksen saatavuuden parantamiseen. Kaiken kaikkiaan avustusta myönnettiin neljälletoista lastenkulttuurikeskukselle.


Lisätietoja

Kulttuuripalvelupäällikkö
Marianna Lehtinen
puhelin 040 801 6868
sähköposti [email protected]