Siirry sisältöön

Lasten liikennepuiston kesäkausi käynnistyi

Julkaistu 8.6.2016 10.53

Lasten liikennepuisto Kalevan keskuspuistossa palvelee tästä päivästä eteenpäin polkuautoilijoita ja pikkupoliiseja! Puisto on avoinna 5.8.2016 asti arkisin kello 10–17. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Kissanmaan päiväkodin esikoululaisia
 

Liikennepuisto tarjoaa 6–10-vuotiaille mahdollisuuden opetella liikennekäyttäytymistä ohjatusti koulujen kesäloma-aikoina maanantaista perjantaihin kello 10–17. Arkipyhinä sekä palkallisina vapaapäivinä puisto on suljettu.

– Lasten liikennepuisto avattiin Tampereelle Sorsapuistoon 1956 ja nykyiseen paikkaansa Kalevaan se siirtyi vuonna 1989. Liikennekasvatusta on siis jo annettu kunnioitettavat 60 vuotta, nuoriso-ohjaaja Mertsi Tamminen laskeskelee.

Liikennepuisto toimii käytännössä niin, että lyhyen opetustuokion jälkeen lapsi pääsee treenaamaan liikennesääntöjä polkuautoa ajamalla. Liikennepuisto on suosittu vierailukohde, joten ajovuoroa voi joutua hetken odottamaan. Kissanmaan päiväkodin esikoululaisia pieni odottaminen ei haitannut.

Odotellessa puistossa voi kulkea jalankulkijana, värittää värityskuvia tai vaikka suorittaa liikennepuiston oman ajokorttikokeen, josta saa muistoksi ajokortin. 4–6-vuotiaat voivat kokeilla ajamista vanhemman kulkiessa vierellä ja tätä nuoremmille lapsille puistosta löytyy kolmipyöräisiä ja niille tarkoitettu erillinen rataa.

Ryhmäajat syksyllä

Lapsiryhmät voivat tutustua liikennepuiston toimintaan varaamalla ryhmäajan. Myös kesäkaudelle voi tehdä ryhmävarauksia, tällöin ryhmälle varataan käyttöön neljä polkuautoa. Ryhmäaikoja voi varata myös varsinaisen toimintakauden päätyttyä ajalle 25.8.–5.9.2016. Ajat varataan puhelimitse p. 040 036 3380.


Lisätietoja

Nuoriso-ohjaaja
Mertsi Tamminen
puhelin 050 430 1999
sähköposti [email protected]


Teksti Kati Ruotsalainen

Kuvat Kati Ruotsalainen