Siirry sisältöön

Kesäkukkien istutukset alkavat keskustassa

Julkaistu 1.6.2016 10.57

Tampereen puistoja sekä tori- ja katualueita kaunistaa taas tänä kesänä noin 40 000 kesäkukkaa. Ensimmäiset kesäkukat tuodaan Pyynikin kirkkopuistoon Kevät-suihkulähteen ympärille torstaina 2.6.2016. Ensi viikolla vuorossa on perinteisten kannojen istutus. Kaikki kesäkukkaset saadaan tuotua paikoilleen juhannukseen mennessä.

Punaisia kannoja istutetaan Koskipuistoon ja Kirjastonpuistoon kosken länsirannalle sekä Tampereen Taidemuseon perennapenkkiin, josta talvi tuhosi perennat. Keltaiset kannat istutetaan Nalkalan rantaan. Kannoja on yhteensä noin 2700. Kannojen istutukset alkavat Koskipuistossa tiistaina 7.6. 2016.

Myös kesäkukkaruukkuja sijoitetaan keskustaan ja eri puolille Tamperetta. Keskustan kaduille katuvalopylväisiin sijoitetaan myös kukka-amppeleita ennen juhannusta. Kesäkukkien ohella puistoissa on myös monivuotisia perennoita.

Suosituimpia lajikkeita kaupungin penkeissä ovat begonia, pelargonia uudenguineanliisa, petunia, salvia, zinnia ja gaura, jolla on valkoinen tähkämäinen kukka. Laikunlavan viereiseen, Kirjastonpuiston kukkapuutarhaan istutetaan kesäksi narsissitupakkaa, hämähäkkikukkaa, salviaa, gauraa, uudenguineanliisaa, punalehteä, lehtibegoniaa, kyynelverenpisaraa ja uudenseelanninpellavaa, jota samoilla tienoilla kasvoi jo1950-luvulla.Tällä hetkellä kukkapuutarhassa kukkivat vielä orvokit ja valkoiset tulppaanit.

Osa kaupungin kesäkukista on kasvatettu kaupungin puutarhalla Hatanpään kasvihuoneissa. Noin 20 000 kesäkukkaa ja1000 punaista kannaa tulee yksityiseltä puutarhalta Lempäälästä, jossa talvetettiin myös monivuotiset rungolliset kasvit. Tämän vuoden jälkeen kaupunginpuutarhalla luovutaan kasvien viljelystä lasikasvihuoneiden ja lämmitysjärjestelmän huonokuntoisuuden vuoksi, mutta seuraavina vuosina työt Hatanpäällä jatkuvat kesäkausina lämmittämättömissä kausihuoneissa kasvien vastaanoton, jakelun, istutusten, varataimien säilytyksen, kukkaisviikkojen ja syyskasvien kasvatuksen parissa.

Kevään ensimmäiset kukkaset ovat pääsiäisen aikaan keskustaan tuotavat pikku narsissit, joiden jälkeen tuodaan orvokit ja tulppaanit. Orvokit ja tulppaanit haetaan pois ennen kesäkukkien tuontia. Kesäkukat saavat kukkia puistoissa syksyyn saakka. Jotkut kukat, kuten kannat ja puuvartiset verenpisarat otetaan juurakkoineen talteen ja istutetaan ensi kesänä uudelleen.

Kukkaisviikkojen kukkaruukut ja kaideamppelit tuodaan keskustaan heinäkuun loppupuolella. Kesäkukkaryhmien suunnittelusta, istuttamisesta ja hoidosta Tampereen Infra.

Kesäkukkaruukkuja valmistellaan Hatanpäälla.
Kesäkukkaruukkuja valmistellaan Hatanpäällä.

Lisätietoja

Työnjohtaja
Marjus Jalonen
puhelin 0500 831 425

Keskustan alueen työnjohtaja:
Työmaapäällikkö
Tiina Pekkala
puhelin 040 749 1727

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Mika-Pekka Hytönen