Siirry sisältöön

Koulu loppuu: aikuisia tarvitaan päättäjäisiltana

Julkaistu 26.5.2016 14.59

Tampereen kaupungin nuorisotyöntekijät ja vapaaehtoiset aikuiset jalkautuvat tänäkin vuonna kaupungille juttelemaan kesäloman alkamista juhlivien nuorten kanssa ja auttamaan apua tarvitsevia, kun koulut päättyvät lauantaina 4.6.2016.

Kuva: Kesällä puistossa
 

Nuoret kokoontuvat koulujen päättymispäivän iltana perinteisesti Rosendahlin rantaan, monet päihtyneenä. Viime keväänä kaupungin nuorisotyöntekijät ja Huolella-verkoston vapaaehtoiset ohjasivat koulujen päättäjäisiltana kotiin, ensiapuun tai selviämisasemalle kymmeniä nuoria. Isossa väkijoukossa kasvaa riski tapaturmiin ja erilaisiin hyväksikäyttö- tai väkivaltatilanteisiin.

Jos haluat ilmoittautua mukaan, ota yhteyttä nuoriso-ohjaaja Mertsi Tammiseen, puhelin 050 430 1999, sähköposti mertsi.tamminen(at)tampere.fi tai nuoriso-ohjaaja Lilla Haapakoskeen, puhelin 040 806 2830, sähköposti lilla.haapakoski(at)tampere.fi. Ilta aloitetaan lauantaina 4.6.2016 Monitoimitalo 13:ssa (os. Satakunnankatu 13) klo 18.00 lyhyellä infotilaisuudella.

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestää 12-17 -vuotiaille nuorille koulujen päättymispäivän iltana ilmaiskonsertin Turn On Summer 2016, joka pidetään Tampere-talon Sorsapuisto-salissa klo 18-22.30. Esiintyjänä Sanni sekä Karri Koira & Ruudolf. Tapahtuma on savuton sekä päihteetön.

Vanhempi voi vaikuttaa nuorensa juhlintaan

Päättäjäisiltaan mahtuu yhtä monta tarinaa, kuin on kesälomansa alkua juhlivia nuoriakin. Vanhempi voi etukäteen omalla toiminnallaan vaikuttaa paljon siihen, miten nuoren ilta sujuu.

Muistilappu vanhemmalle:

  • Tiedäthän, missä nuoresi illan aikana liikkuu ja kenen kanssa?
  • Sovi kotiintuloaika ja pidä siitä kiinni. Yöksi mieluiten kotiin.
  • Alkoholi ei kuulu alaikäiselle, ethän siis itse toimi sen välittäjänä.
  • Pidä puhelin päällä ja ole valmiina hakemaan nuori pois tarpeen vaatiessa.

Huolella-verkosto on osa Tampereen kaupungin erityisnuorisotyötä, joka laajan yhteistyöverkoston avulla pyrkii ehkäisemään ja vähentämään nuorten päihteidenkäyttöä. Hankkeessa on mukana Tampereen kaupungin eri yksiköitä (nuorisopalvelut, sosiaalipäivystys, Etsivä työ ja Perhepiste Nopea), vanhempainyhdistyksiä, poliisi, Nuorisokahvila Uniikki, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, MLL Tampereen osasto ry, YAD ry, Tampereen NMKY ry jne.


Lisätietoja

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut
Johtava koordinaattori
Päivi Niskanen
puhelin 050 528 7368
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala