Siirry sisältöön

Tampereen elinkeinoelämää vauhditetaan kilpailulla: miljoona euroa jaossa voittajille

Julkaistu 18.5.2016 11.09

Tampere3-korkeakoulut eli Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto järjestävät yhdessä kilpailun, jolla halutaan saada lisää virtaa Tampereen elinkeinoelämään. Kilpailuhankkeilta odotetaankin mahdollisimman suurta uudisvaikutusta Tampereen elinkeinotoiminalle. Tampereen kaupunki antaa elinkeinorahastostaan kilpailun palkinnoiksi yhteensä miljoona euroa.

Tutkimuksesta ja tulosten kaupallistamisesta lisää virtaa Tampereen elinkeinoelämälle -kilpailussa jaetaan kolmelle parhaalle hanketiimille noin 300 000-400 000 euroa, kuitenkin siten että yhteissumma on korkeintaan 1,0 miljoonaa euroa.

Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Timo Antikainen painottaa, että Suomi tarvitse lisää tuotteita ja palveluita kansainvälisille markkinoille.

– Kilpailulla Tampereen kaupunki tahtoo edistää yliopisto- ja korkeakoulumaailmassa syntyneiden hankkeiden nopeampaa markkinoille pääsyä ja rohkaista poikkitieteellisiin kokonaisuuksiin. Toivomme, että eri yksiköt löytäisivät uudella tavalla toisensa ja hyödyntäisivät ennakkoluulottomasti toistensa vahvuuksia, sanoo elinkeinojohtaja Antikainen.

Kilpailutiimissä tulee olla hyvä edustus vähintään kahdesta Tampere3-korkeakoulusta. Tiimi voi olla esimerkiksi jo olemassa oleva ryhmä tai uusi perustettava ryhmä, jossa on tutkijoita, opiskelijoita ja opettajia.

– Kilpailu on erinomainen tilaisuus saada uutta tai lisärahoitusta tutkimus- ja kaupallistamishankkeelle, jolla olisi vaikutusta myös tamperelaiseen elinkeinoelämään. Kilpailun avulla voimme konkreettisesti edistää tamperelaisten korkeakoulujen tutkimusyhteistyötä Tampere3-hengessä, toteaa Tampereen teknillisen yliopiston vararehtori Ulla Ruotsalainen.

Ideoita laaja-alaisesti ja poikkitieteellisesti

Kaksivaiheiseen kilpailuun voi osallistua hanke-ehdotuksella, joka sisältää tutkimusta, tutkimuksen soveltamista, tuotteen kehittämistä, uudenlaisen konseptin tai esimerkiksi palvelun kehittämistä ja markkinoille tuontia. Ideoita, konsepteja ja tutkimusteemoja haetaan laaja-alaisesti ja poikkitieteellisesti.

Kilpailun arviointikriteereinä ovat muun muassa hankkeen innovatiivisuus ja uutuusarvo, kaupallinen potentiaali, tulosten kansainvälinen soveltuvuus sekä uuden tamperelaisen elinkeinotoiminnan syntymisen potentiaali ja työllistävyysvaikutukset.

Kaksivaiheinen kilpailu

Kilpailuaika on alkanut 18.5.2016 ja päättyy 24.8.2016 kello 23:59. Hakemusten seulonta tehdään elo-syyskuussa 2016. Osa ehdokkaista kutsutaan esittelemään hankettaan tarkemmin kolmen korkeakoulun ja Tampereen kaupungin edustajista kootulle valintaraadille, joka tekee esityksen rahoitettavista hankkeista.

Lopullisen päätöksen palkittavista hankkeista tekee Tampereen kaupungin valitsema raati, joka koostuu elinkeinoelämän, tutkimuksen sekä tutkimus- ja yritystoimintaa rahoittavien tahojen edustajista. Kilpailun järjestäjät pidättävät oikeuden olla jakamatta osaa varatusta rahoitussummasta, jos riittävän ansiokkaita hakemusehdotuksia ei saada määräajassa.

Kilpailun tulokset julkaistaan 30. syyskuuta 2016.

Tampere3-korkeakoulut julkaisevat tarkempia tietoja kilpailusta omilla sisäisillä sivuillaan ja myöhemmin avattavilla Tampere3-verkkosivuilla. Kilpailuun liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen [email protected]

Hakemus voi olla suomen- tai englanninkielinen, ja se jätetään sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja:
Innovaatiopalvelupäällikkö Harri Länsipuro, Tampereen teknillinen yliopisto, [email protected] tai p. 050 336 7713


Teksti Raija Lindell