Siirry sisältöön

Metsäteema vei voiton nimikilpailussa

Julkaistu 17.5.2016 8.45

Pääkirjasto Metson uusien tilojen nimikilpailu on ratkennut. Voittajaksi ylsi metsään sijoittuva nimisarja, jonka pääosassa ovat puulajit. Kirjaston henkilökunnasta koostunut raati jalosti lopullisen nimisarjan usean kilpailuvastauksen pohjalta.

Metson uuden pohjakerroksen pohjapiirros
 

Pääkirjasto Metson pohjakerrokseen remontoidaan parhaillaan uusia luentosaleja ja tietokoneluokkaa, joille etsittiin keväällä nimiä kaikille avoimessa nimikilpailussa. Raati valitsi huolellisen harkinnan jälkeen uusien tilojen nimiksi Lehmus, Kuusi, Pihlaja, Tammi, Kaarna, Kataja, Kanerva ja Kanto. Isot luentosalit nimetään puulajien mukaan, ja pienet salit saavat nimensä pienemmistä metsän kasveista ja puun osista. Lähimpänä valittua sarjaa olivat ilman lähettäjän tietoja e-lomakkeella saapunut vastaus sekä Antti Partiaisen jättämä nimiehdotus. Partiainen palkitaan kirjapaketilla.

Erilaisten luonto- ja lintuaiheiden lisäksi vastauksissa toistuneista teemoista suosituimpia olivat Aleksis Kiven Seitsemän veljestä, Tampereen kaupunginosat ja tamperelaiskirjailijat. Vastausten joukossa oli myös monia yllättäviä ja oivaltavia teemoja, kuten kirjaston äänet, tamperelaiskirjailijoiden teosten henkilöhahmot sekä Minna Canth lapsineen.

– Saimme runsaasti hyviä ehdotuksia, joista monessa olisi ollut voittaja-ainesta. Halusimme kuitenkin valita Metson arkkitehtien perintöä kunnioittavan, luontoaiheisen nimiteeman. Luonto ja sen värit olivat Raili ja Reima Pietilän suunnittelussa keskeisessä roolissa. Valitut nimet esiintyvät niin metsolinnun kuin Metso-kirjastonkin elinpiirissä ja ovat käyttöä ajatellen sopivan helppoja ja lyhyitä, viestintäsuunnittelija Emma Salmi Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Ilahduttava vastausmäärä

Nimikilpailuun saapui yhteensä 143 vastausta, joista 73 kappaletta jätettiin kirjaston verkkosivuilla olleella e-lomakkeella ja 70 kappaletta paperisina pääkirjaston aulassa olleeseen vastauslaatikkoon.

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin kirjapalkintoja. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille ehdotuksensa lähettäneille.


Lisätietoja

Viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi