Siirry sisältöön

Tampereelle avataan Suomen ensimmäinen trial-pyöräilypuisto

Julkaistu 17.5.2016 10.00

Tampereen kaupunki on rakentanut Iso-Vilusen puistoon Suomen ensimmäisen trial-pyöräilypuiston. Puiston avajaiset ovat torstaina 19.5.2016 klo 17.30.

Trial-puisto Iso-Vilusessa
 

Trial-pyöräily on uusi, nopeasti kasvava harrastuslaji, joka kiinnostaa erityisesti lapsia ja nuoria. Tavoitteena on edetä vaikeiden esteiden yli kaatumatta ja tasapaino säilyttäen. Lajiin kuuluvat teknisesti vaativat temput pyörällä, kuten hypyt korkeiden esteiden päälle ja tasapainoilut korkealla kapeiden lankkujen päällä.

Puisto on vapaasti ja avoimesti kaikkien trialistien käytössä. Trial-puisto on osa Iso-Vilusen uusien lajien aktiviteettialuetta, jossa on muun muassa skeittiparkki ja BMX-rata. Iso-Vilusen alueella voi nyt harrastaa monia nuorisoa kiinnostavia lajeja, kertovat kaupunginpuutarhuri Timo Koski ja Liikkuva Tampere -hankkeen projektipäällikkö Johanna Riippi.

Tampereen kaupungin rakentamaa Suomen ensimmäistä trial-puistoa voidaan pitää merkittävä avauksena ja kädenojennuksena pyöräilylle sekä lasten ja nuorten liikunnalle. Uuden puiston myötä harrastajamäärien odotetaan kasvavan merkittävästi. Lähimmät vastaavat trial-puistot löytyvät Ruotsista ja Tanskasta, toteaa trial-valmentaja Jari Sulkanen Tampereen Pyörä-Pojat ry:stä.

Trial-pyöräily on myös virallinen kilpaurheilulaji. Suomen Pyöräilyunioni on ottanut trialin pyöräilyn lajivalikoimaan 2014 syksyllä ja käynnissä on ohjattujen harjoitusten käynnistäminen eri puolella Suomea. Tampereen uudessa puistossa lasten ja nuorten ohjattuja harjoituksia alkaa järjestää Tampereen Pyörä-Pojat ry. Tavoitteena on säilyttää laji opetusministeriön tavoitteiden mukaisena matalan kynnyksen harrastuksena, jossa harrastusmaksut säilyvät hyvin edullisina.

Ohjattuihin harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki 5–15 vuotiaat, niitä järjestetään joka torstai klo 17.30–19.00 toukokuusta syyskuun loppuun. Paikalla on kokeilupyöriä, joilla pääsee tutustumaan lajiin.

Puiston avajaiset pidetään torstaina 19.5.2016 klo 17.30, Vilusen Puistokatu 19, Tampere. Avajaispuheenvuorot pitävät apulaispormestari Pekka Salmi ja Suomen Pyöräilyunionin toiminnanjohtaja Markku Nieminen.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen
Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568

Liikkuva Tampere:
Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736

Tampereen Pyörä-Pojat ry:
Trial-valmentaja
Jari Sulkanen
puhelin 050 537 3370


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Antti Stenvall