Siirry sisältöön

Viiden tähden viikonloppu 20.-22.5. avaa Tampereen kesäkauden

Julkaistu 11.5.2016 9.44

Viiden tähden viikonloppuna 20.-22. toukokuuta Tampereen keskusta on täynnä tekemistä, näkemistä ja kokemista. Tapahtumaviikonloppu avaa Tampereen kesäkauden.

Viiden tähden viikonloppu on Tampereella täynnä tapahtumia: keikkoja, teatteria, urheilua, hyvää ruokaa ja yöshoppailua. Tapahtumatarjonnasta löytyy tekemistä ja kokemista varmasti jokaiselle perheen pienimmistä alkaen.

Viiden tähden viikonlopun tapahtumapaikat on koottu yhdelle kartalle ja menovinkit löytyvät yhdestä nettiosoitteesta viidentahdenviikonloppu.fi. Tuoreimmat tapahtumauutiset kerrotaan myös Facebookissa. Suosikkitapahtumasi löydät seuraamalla kaupungin keskustassa näkyviä Viiden tähden viikonlopun tunnuksia näyteikkunoissa, puistoissa ja tapahtumapaikoissa.

Viikonloppu tuo myös yhteisölliset tapahtumat ilostuttamaan tamperelaisia. Lauantain Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa oman ravintolan tai nauttia kotikokkien pop up -herkuista eri puolilla kaupunkia. Suomen suurinta kasvisruokafestivaalia vietetään Keskustorilla lauantaina koko päivän.

Tapahtumaviikonloppuna vietetään myös Rakas Tampere –kaupunkitapahtumaa, joka kutsuu kaupunkilaisia keskustan palveluihin. Tampere Tunnetuksi ry:n organisoima Rakas Tampere järjestää monia tempauksia kuten sunnuntaisen Vilttikirppiksen, jossa pääsee myymään omia tavaroita Hämeenpuistossa vapaavalintaisilta paikoilta ilman paikkamaksua sekä uutuutena Ostosten yön perjantaina 20.5. Ostosten yönä keskustan liikkeet ovat avoinna kello 23:een.

Perjantaina 20.5. vietetään Tampereen ensimmäisellä kävelykadulla eli Kuninkaankadulla kävelykatutapahtumaa PopStop Kuninkaankatu 24. Se on valtakunnallisen kävelykatuviikonlopun Suomen päätapahtuma. Luvassa on kaupunkikeskustojen elävyyteen, kauppaan ja kävelyyn liittyvää asiaa. Luvassa myös pop up -katukahvila, musiikkia, teatteria ja sirkustelua. Tapahtuma näkyy myös Tammelantorilla, jossa on torstai-iltana ja lauantaina asiaan liittyvää ohjelmaa. Lauantaina paikalla ovat myös liikuntaluotsit. Sunnuntaina järjestetään opastettu kävely Tammelan rakennushistoriaan.

Viikonloppu hemmottelee myös liikuntaintoisia. Lauantaina 21.5. naisenergia valtaa Pyynikin, kun Likkojen Lenkki starttaa Pyynikin kentältä. KooVee järjestää lauantaina lasten ja nuorten huippusprintin, jo perinteeksi muodostuneen Särkänniemi-suunnistuksen. Pyöräilypiireissä tunnettu Rosendahlin GP ajetaan Pyynikillä sunnuntaina ja Killin Kaivin kortteliajo Hervannassa lauantaina. Jos et itse välitä hypätä pyörän selkään, molempia kisoja pääsee seuraamaan katsojana. Tampere täyttyy myös tanssista, kun viikonloppuna järjestetään Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali sekä Pohjoismaiden suurin intialaisen tanssin tapahtuma.

Voit ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan viikonlopun menovinkkeihin. Ilmoittautumislomake löytyy tapahtumaviikonlopun nettisivuilta. Tapahtumasi tulee näkyviin tapahtumalistauksessa ja sitä markkinoidaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Jaa hauskimmat ja värikkäimmät tapahtumaviikonlopun tunnelmat sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tampere


Lisätietoja

Vastaava tuottaja
Saara Saarteinen
puhelin +358408016222
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki