Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten mieliruokaviikon äänestys rikkoi ennätyksiä

Julkaistu 9.5.2016 10.12

Tänään alkaa mieliruokaviikko tamperelaisissa kouluissa ja päiväkodeissa. Lempiruokien lista on tuttu ja turvallinen lihapyöryköistä pinaattiohukaisiin: samat ruokalajit pysyvät suosiossa vuodesta toiseen. Uskottava se on, sillä ääniä annettiin tänä vuonna huikeat 13 000.

Viikko käynnistyy lihapyöryköillä. Viiden kärkeen mahtuivat myös kestohitit kalapuikot kermaviilikastikkeella ja pinaattiohukaiset puolukkahillon kera. Ruokalistalle on palannut jälleen jauheliha-makaronilaatikko ja siellä pysyy edelleen suosionsa vakiinnuttanut mannapuuro ja mansikkakiisseli. Listalta putoajiin joukkoon päätyi tällä kertaa pasta bolognese.

Muutama vuosi sitten koululaisten lempiruokien joukkoon nousi mannapuuro ja mansikkakiisseli. Puuron kaverina kouluissa tarjotaan perinteisen näkkileivän lisäksi pehmeää leipää ja tuorepala. Päiväkodeissa puuroa ei syödä lounaalla, koska päivä aloitetaan useimmiten ruishiutale-, kauralese- tai neljänviljanpuuron merkeissä.

Tänä vuonna asiakastyytyväisyyskyselyn suosituimmista ruokalajeista koottiin lista, josta mieliruokaviikon suosikkeja äänestettiin. Jokaisessa koulussa ja päiväkodissa palautettiin äänestyslipukkeet ruokasalissa olevaan palautelaatikkoon määräaikaan mennessä. Lipukkeita täytettiinkin ennätysmäärä eli reilut 13 000 kappaletta. On hienoa, että tamperelaiset lapset ja nuoret osallistuvat aktiivisesti ja haluavat vaikuttaa omaan ruokailuunsa.


Lisätietoja

Palvelutuotantopäällikkö
Susanna Järvinen
puhelin 040 800 4887
sähköposti [email protected]