Siirry sisältöön

Tammelan lähitorille etsitään yhteisöllisen toiminnan järjestäjiä

Julkaistu 25.4.2016 14.42

Tammelan lähitorille etsitään yhdistyksiä ja yhteisöjä, jotka haluaisivat järjestää avointa ja maksutonta toimintaa alueen asukkaille. Tammelan lähitori aloittaa Tammelakeskuksen tiloissa elokuussa. Lähitorit ovat osa kaupungin uutta palvelumallia.

Lapset ja vanhukset maalailevat Kuuselan lähitorilla
 

Tavoitteena on tehdä lähitoreista alueen asukkaille yhteinen olohuone. Tammelan lähitorille muutos tuo neuvontaa, toimintaa ja yhdessä tekemistä kaikenikäisille, niin pikkulapsille ja heidän vanhemmilleen kuin ikäihmisillekin.

Lähitorin toimintaan osallistumisesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua neuvontapalveluista ja koordinaatiosta vastaavalle Apukolmio Oy:lle.

Maaliskuussa pidettiin tammelalaisille tilaisuus, jossa koottiin alueen asukkaiden toiveita lähitorin suhteen. Monenkirjavissa ideoissa ehdotettiin muun muassa yhteisiä jumppa- ja askarteluryhmiä lapsille ja ikäihmisille, senioritanssia, monenlaista liikuntaa, luentoja, elokuvailtoja, karaokea, juhlia, muskareita, vertaisryhmiä ja lähitorin tempauksia Sorsapuistoon.

Tiloihin tulee myös kaikille avoin kahvio. Syksyn mittaan lähitorille asettuu kaupungin lapsiperheiden palveluja kokoava Perheiden talo. Yhteisten toimintatilojen lisäksi lähitorille varataan työpisteitä ja vastaanottotilaa kaupungin jalkautuville työntekijöille. Ensimmäisen kerroksen tilojen muuttaminen uuteen toimintaan sopiviksi alkaa kesäkuussa. Terveysaseman toiminta jatkuu entisissä tiloissa.

Tammelan palvelukeskuksen ja Annikin päiväkeskuksen palvelut siirtyvät Pohjolankadulle toukokuun lopussa.

Tietoa Tammelan lähitorin toiminnasta
Minna Kaistila
Apukolmio Oy
p. 050 407 9576


Lisätietoja

Tietoa Tampereen palvelumallista
Suunnittelupäällikkö
Sisko Hiltunen
puhelin 040 561 3305


Teksti Sirpa Koivu

Kuvat Hanna Leppänen