Siirry sisältöön

Liikuntavälineitä lainaan kirjastosta

Julkaistu 11.4.2016 9.54

Tampereen kaupunginkirjaston ja Liikkuva Tampere -projektin yhteistyö tuo kirjastokortilla lainattavaksi muun muassa sauvakävelysauvoja, petanque-pelejä, selättimiä ja kahvakuulia.

Kirjastopalvelujohtaja Pirkko Lindberg ja projektipäällikkö Johanna Riippi Liikkuvasta Tampereesta esittelevät lainattavia liikuntavälineitä.
 

Liikuntavälineitä saa lainata 11.4.2016 alkaen pääkirjasto Metsosta sekä Hervannan, Lielahden, Messukylän ja Sampolan aluekirjastoista. Kokeilu liittyy kaupungin yhteiseen Liikkuva Tampere -projektiin, jonka tarkoituksena on saada tamperelaiset liikkumaan enemmän. Kirjastojen liikuntavälinevalikoimassa on sauvakävelysauvoja, petanque-pelejä, kahvakuulia, tasapainotyynyjä ja selättimiä.

– Kirjasto on luonteva yhteistyökumppani huolehtimaan liikuntavälineiden tarjoamisesta kaupunkilaisille. Toivomme, että voimme liikuntavälineitä lainaamalla osaltamme edistää tamperelaisten mahdollisuutta liikkua. On hyvä, että ensin voi lainata vaikkapa tasapainotyynyn tai kahvakuulan kirjastosta kokeiltavaksi ja vasta sen jälkeen päättää, soveltuuko se esimerkiksi omaksi hankittavaksi, kirjastopalvelujohtaja Pirkko Lindberg sanoo.

Liikuntavälineiden hankinnan kirjastolle koordinoi ja rahoitti Liikkuva Tampere -projekti.

– On loistavaa, että Tampereen kaupunginkirjasto ottaa aktiivisen roolin tamperelaisten liikkumisen edistämisessä. Toive liikuntavälinelainaamosta on tuotu esiin useissa asukasilloissa, joten toivomme välineille aktiivista käyttöä, Liikkuvan Tampereen projektipäällikkö Johanna Riippi kertoo.

Liikuntavälineiden laina-aika on 4 viikkoa, ja lainaus toimii samalla periaatteella kuin kirjojenkin lainaus. Välineet lainataan kirjastokortilla, niitä voi varata ja ne voi palauttaa mihin tahansa kaupunginkirjaston kirjastoon. Liikuntavälineet jäävät lainattaviksi niihin kirjastoihin, joihin ne palautetaan. Valikoimaan kuuluvia välineitä voi siis jatkossa saada myös muista Tampereen kirjastoista.

Liikkuva Tampere ottaa vastaan toiveita lainattavista välineistä osoitteessa liikkuvatampere(at)tampere.fi.


Lisätietoja

Va. kulttuurijohtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Eva Kallioranta