Siirry sisältöön

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan haku alkaa

Julkaistu 8.4.2016 12.14

Haku koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodeksi alkaa Tampereella. Paikkaa voi hakea 11.–24.4.2016. Ensi syksyn ryhmät muodostetaan nyt käynnissä olevan haun perusteella.

Lapsia iltapäiväkerhossa
 

Samassa haussa on mukana sekä Tampereen kaupungin että muiden palveluntuottajien järjestämä toiminta. Tieto paikan myöntämisestä lähetetään perheille 3.6.2016 mennessä.

Lapselle voidaan järjestää paikka aamu- ja iltapäivätoiminnassa, jos perheessä on siihen välttämätön tarve, kuten vanhemman työssäkäynti tai opiskelu, tai muu erityinen syy.

Muu erityinen syy tarkoittaa perheen tai lapsen perusteltua tarvetta, joka arvioidaan tapauskohtaisesti. Erityinen syy edellyttää, että huoltajan lisäksi lapsen tilanteen tunteva asiantuntija on esittänyt riittävän selvityksen tai tarpeen arvioinnin paikan tarpeellisuudesta. Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti kriteereistä 20.11.2014. Päätös ei koske erityisen tuen piirissä olevia lapsia.

Iltapäivätoimintaa on tarjolla koulutuntien jälkeen klo 12–17. Osassa ryhmistä on tarjolla myös aamutoimintaa klo 8–10, jos kysyntää sille on riittävästi. Perheet voivat valita lapselle toimintaan osallistumisen ajan kolmesta tuntiperusteisesta vaihtoehdosta (lasten ja nuorten palvelujen lautakunnan päätös 17.3.2016).

Toimintamaksut määräytyvät valitun vaihtoehdon mukaan. Niissä ryhmissä, joissa on aamutoimintaa, voi tunnit jakaa aamun ja iltapäivän kesken tarpeen mukaisesti siten, että ne yhteensä eivät kuitenkaan ylitä valitun palveluntarpeen mukaista enimmäistuntimäärää.

Jos lapsen hoitoaika on 1–3 tuntia päivässä, hänen hoitomaksunsa on 70 euroa kuukaudessa (vanhemman sisaruksen hoitomaksu 60 euroa kuukaudessa). Jos hoitoaika on 3–4,5 tuntia päivässä, hoitomaksu on 120 euroa kuukaudessa (vanhemman sisaruksen maksu 110 euroa kuukaudessa). Mikäli lapsi on hoidossa 4,5–6 tuntia päivässä, hoitomaksu on 140 euroa kuukaudessa (vanhemman sisaruksen hoitomaksu 120 euroa kuukaudessa).

Päivittäinen perusohjelma sisältää mm. valvottua ulkoilua, leikkiä, askartelua, läksyjen tekoa, lepoa ja liikuntaa sekä välipalan. Ryhmien ohjaajina työskentelevät lapsiryhmän ohjaukseen ja kasvun tukemiseen kouluttautuneet ammattilaiset.

Toimintaan haetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella kaupungin internetsivuilla. Tarvittaessa paperilomakkeen saa esiopetusryhmästä tai koulusta. Hakuesite ja sähköinen hakemus löytyvät Tampereen kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan internetsivuilta. Lisätietoja toiminnasta voi kysyä myös sähköpostitse osoitteella tilaaja.aamujailtapaivatoiminta(at)tampere.fi .

Ensimmäistä luokkaa käyville yksinhuoltajien lapsille järjestetään vuorohoitoa Pulmusen (puh. 040 764 2917) ja Vellamon (puh. 0400 976 874) vuorohoitopäiväkodeissa. Erillisin sosiaalisin ja kasvatuksellisin perustein vuoropaikka voidaan harkinnanvaraisesti myöntää myös muille lapsille. Lapselle voi hakea paikkaa vuorohoitoon ottamalla yhteyttä suoraan vuorohoitoa tarjoavaan päiväkotiin.


Lisätietoja

Valvontakoordinaattori
Reija Huovila
puhelin 050 528 7379


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Hanna Leppänen