Siirry sisältöön

Tampereen raitiovaunujen hankinta käynnistyi uudelleen

Julkaistu 4.4.2016 13.03

Tampereelle suunnitellun raitiotien vaunujen hankinta käynnistyi uudelleen 1.4.2016, kun hankintailmoitus julkaistiin. Hankinta on avoin kaikille raitiovaunutarjoajille. Hankintaan voi ilmoittautua 18.4. mennessä, ja kaupunki valitsee referenssien ja laatujärjestelmän perusteella 3-8 soveltuvuusvaatimukset täyttävää tarjoajaehdokasta.

Tavoitteena on julkaista lopullinen tarjouspyyntö juhannusviikolla, ja alustava määräaika tarjousten jättämiselle on 8.8.

Hankinnan laajuus on 15 - 20 raitiovaunua mukaan lukien tarvittavat vaihto- ja varaosat, erikoistyökalut, koulutuspalvelut, sekä raitiovaunujen kunnossapito- ja päivittäishuoltopalvelut. Raitiovaunujen tulee olla kahteen suuntaan ajettavia ja matalalattiaisia. Vaunujen pituustavoite on 37 metriä ja niiden tulee olla pidennettävissä enintään 47 metrin pituuteen. Hankintaan sisältyy optiona 5 - 40 raitiovaunun lisätilaus sekä koko 40 vuoden käyttöiän kestävät kunnossapito- ja päivittäishuoltopalvelut.

Kaupunginhallitus päätti keskeyttää aikaisemman vaunuhankinnan 22.2., koska hankintaprosessin aikana kaupungin näkemys ja tarpeet muuttuivat niin, että tarjouskilpailun aikaisemmissa vaiheissa käytetyt vertailuperusteet olivat niiden kanssa ristiriitaisia muun muassa vaunun pituuden osalta. Hankinnan uudelleen käynnistämisellä varmistetaan tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu.


Lisätietoja

Joukkoliikennejohtaja
Mika Periviita
puhelin 050 326 7007

Suunnittelupäällikkö
Juha-Pekka Häyrynen
puhelin +358505526124