Siirry sisältöön

Valtaosa jääkentistä talvilomalla luistelukunnossa

Julkaistu 26.2.2016 12.48

Suurin osa puistojen luistinkentistä on luistelukunnossa, ja suojasäillä sulaneitakin kenttiä jäädytetään talvilomaksi käyttökuntoon pakkasten jatkuessa. Esimerkiksi keskustan alueella on jääkenttien tilanne hyvä.

Myös kaikki Hervannan, Hallilan, Vuoreksen, Nekalan, Viinikan ja Koivistonkylän kentille pääsee luistelemaan.

Härmälän ja Peltolammin kentistä pääosa on kunnossa ja loputkin pyritään saamaan hiihtolomaksi kuntoon. Luistelukelpoisia ovat olleet Tuomaankadun ja Perkiönpuiston kentät Härmälässä sekä Palokallionpuiston ja Ruokomäenpuiston kentät Peltolammilla.

Petsamon, Kissanmaan, Kalevan, Hakametsän, Viialan, Järvensivun, Ruotulan, Huikaksen, Uusikylän, Vuohenojan ja Pappilan kentät ovat luistelukelpoisia. Myös Itä-Tampereella pääsee hyvin lähikenttien jäälle. Kentät ovat kunnossa mm. Leinolassa, Linnainmaalla, Holvastissa, Vehmaisissa, Kaukajärvellä ja Lukonmäessä.

Tasanteella luistelukelpoinen on Ekkilänpuisto, ja Atalassa hyvässä kunnossa on Laavupuisto. Muut kentät Atalassa, Olkahisissa ja Kumpulassa ovat olleet välttävässä kunnossa. Epätasaisia kenttiä huolletaan parempaan kuntoon.

Länsipuolisen Tampereen miltei kaikki jääkentät ovat luistelukunnossa. Lielahdessa, Lentävänniemessä, Tohlopissa, Lamminpäässä ja Tesomalla pääsee jäälle. Myös Kalkussa, Haukiluomassa, Raholassa ja Ikurissa kentät ovat pääosin kunnossa.

Liikuntapalvelujen ylläpitämät Pyynikin kenttä, Koulukadun tekojäärata ja Hervannan Ahvenisjärven kentät ovat myös kunnossa, mutta Lamminpäässä sijaitseva Kivilevontien kenttä ei ole jäädyttettynä.

Jäämäkiä tällä talvikaudella ei ole päästy juuri tekemään, koska lunta ei ole satanut tarpeeksi. Käytössä on vain Vihiojanpuisto-Pelipuiston luonnonrinteessä sijaitseva jäämäki Muotialassa.

Puistojen lähikentistä, joita on reilut 100, vastaa kaupunkiympäristön kehittämisen tilaajayksikkö.


Lisätietoja

Puistojen lähikentät:
Rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen