Siirry sisältöön

Huoltsu saa uudet tilat Viinikan liikenneympyrän läheltä

Julkaistu 24.2.2016 9.37

Päihtyneiden päivätoimintakeskus Huoltsu saa elokuussa uudet tilat Viinikan liikenneympyrän lähettyviltä Viinikankadun ja junanradan välistä. Sinne pystytetään siirtokelpoinen rakennus, jolle haetaan parhaillaan viiden vuoden väliaikaista rakennuslupaa.

Huoltsu joutuu muuttamaan maaliskuussa pois nykyisestä paikastaan Vuolteenkadulta Ratinan uuden liikekeskuksen tieltä.

Huoltsulle on etsitty korvaavia tiloja jo useita kuukausia, mutta kaupungin keskustan tuntumasta sellaisia ei ole löytynyt. Ainoaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut Viinikankadun ja junaradan välillä sijaitseva tyhjä tontti, jolle voidaan nopeasti pystyttää toimivat tilat.

Junanrata on korkeammalla kuin tontti eli radasta ei kaupungin mukaan tule turvallisuusongelmaa.

Siirtokelpoinen rakennus löytyi valmiina Vehmaisista, jossa se on väliaikaisesti Vehmaisten koulun käytössä.

Kun rakennus vapautuu lukuvuoden päätteeksi ja uuden koulun valmistuessa kesäkuun alussa, se siirretään uuteen sijoituspaikkaansa. Sitä ennen tonttia muokataan rakennukselle soveltuvaksi. Kun rakennus on paikoillaan, sen sisätiloissa tehdään pientä remonttia. Rakennus on tarkoitus ottaa päivätoimintakeskuksen käyttöön elokuussa.

Koska Vuolteenkadun Huoltsu täytyy tyhjentää toiminnoista jo maaliskuun loppuun mennessä ja uusi rakennus on valmis vasta elokuussa, pyrkii kaupunki löytämään täksi noin puolen vuoden ajaksi Huoltsulle väliaikaistilat jostakin kaupungin keskustan läheltä.


Lisätietoja

Mikko Aaltonen
puhelin 050 3022 110
sähköposti [email protected]

Johtava ohjaaja
Ruut Hiekkanen
puhelin 040 806 3625
sähköposti [email protected]


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge