Siirry sisältöön

Koko perheen puuhakortit harjaannuttavat lapsen taitoja kulttuurin keinoin

Julkaistu 19.2.2016 9.44

Tamperelaisille lapsiperheille on kehitetty uusi hyvinvointia tukeva palvelu. Koko perheen puuhakortteja jaetaan neuvoloissa ikäkausitarkastuksen yhteydessä tamperelaisperheille, jotka kaipaavat ideoita ja vinkkejä yhteisen arjen rikastuttamiseen. Kortit tulevat jakoon neuvoloihin alkukevään aikana.

 

Kullekin ikäryhmälle on tehty yhteensä kaksitoista omaa puuhakorttia, jotka innostavat koko perhettä heittäytymään, hulluttelemaan, kokeilemaan ja ihmettelemään. Koko perheen puuhakortit vievät perheet tutustumaan luontoon, esittelevät sirkustemppuja toteutettavaksi olohuoneen lattialla, tekevät kotitöistä hauskempia ja muistuttavat yhdellä jalalla pomppimisen ilosta. Kortit sisältävät toimintaa, joka tukee kokonaisvaltaisesti lapsen kehitystä. Kuva- ja värisymbolit korteissa kertovat, millaista taitoa tai ominaisuutta kortti erityisesti harjaannuttaa.

Projektin toteuttivat Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut sekä lasten ja nuorten terveyspalvelut. Korttien sisällöstä ovat vastanneet liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuurialan ammattilaiset UKK-Instituutista, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEsta ja LifeCircuksesta.


Lisätietoja

Koordinaattori
Elina Järvelä
puhelin 040 800 7296
sähköposti [email protected]


Teksti Elina Järvelä

Kuvat Janina Ahlfors