Siirry sisältöön

Tampere jatkaa neuvotteluja Tampereen Kannen ja Areenan toteuttamisesta SRV:n kanssa

Julkaistu 15.2.2016 14.21

Tampereen Kannen ja Areenan toteuttamisesta jatketaan neuvotteluja yritysryhmittymä SRV-yhtiöt Oyj:n ja SRV-Rakennus Oy:n kanssa. Kaupunginhallitus päätti asiasta 15.2. Kaupunginhallitus hyväksyi myös Kansi ja Areena hankkeeseen liittyvän kaupungin ja Liikenneviraston välisen sopimuksen maa-alueiden ostamisesta.

Arviointiryhmä totesi tarjousten vertailun perusteella, että SRV-Yhtiöt Oyj:n ja SRV-Rakennus Oy:n tarjous vastaa paremmin Tampereen kaupungin hankkeelle asettamia ehtoja. Valinnan perusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Yritysryhmittymä on tarjouksessaan ilmoittanut täydennyksekseen mm. Studio Daniel Libeskindin.

Tarjouksen jättivät määräaikaan 11.1.2016 mennessä yritysryhmittymä Lemminkäinen Talo Oy, Lemminkäinen Infra Oy, Restamax Oyj ja Eppu Normaali Oy sekä yritysryhmittymä SRV-Yhtiöt Oyj ja SRV-Rakennus Oy.

Seuraavaksi neuvottelut jatkuvat SRV-Yhtiöt Oyj:n ja SRV-Rakennus Oy:n kanssa. Tarkoituksena on saada aikaan hanketta koskeva toteutussopimus, jonka Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyy. Tavoitteena on, että asia tulee Tampereen kaupunginvaltuuston päätettäväksi toukokuussa.

Tarjouksia arvioineen Tampereen kaupungin arviointiryhmän muodostivat neuvotteluryhmän jäsenet hankejohtaja Tero Tenhunen, hankekehityspäällikkö Markku Ahonen, hankekehityspäällikkö Juha Kaivonen, hankintalakimies Katja Korhonen, kiinteistöjohtaja Mikko Nurminen, talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta ja hankintapäällikkö Tanja Welin sekä asemakaavapäällikkö Elina Karppinen, suunnittelupäällikkö Ari Vandell ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös kauppakirjan, jolla Tampereen kaupunki ostaa Suomen valtiolta/Liikennevirastolta noin 15 000 m2 tontti- ja katualueita aseman seudulta. Kauppahinta on 500 000 euroa.


Lisätietoja

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860