Siirry sisältöön

Tampereen kulttuuriteko -palkinto SirkusRakkausPumPumille

Julkaistu 15.2.2016 9.05

Vuoden 2015 Tampereen kulttuuriteko -palkinto myönnettiinn SirkusRakkausPumPum ry:lle, joka on vapaaehtoispohjalta toimiva lastenkulttuuriyhdistys. Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki luovutti palkinnon yhdistyksen edustajille Kulttuuritori-tapahtuman yhteydessä Koskikeskuksessa lauantaina 13.2.2016.

SirkusRakkausPumPum pitää puheen
 

Sirkus Rakkaus PumPum ry on rohkeasti erilainen yhdistys, jonka toiminta perustuu vapaan leikin voimaan ja innostamiseen. Tavoitteena on arkiluovuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen tanssin, teatterin, kuvataiteen ja musiikin keinoin. Yhdistys on tuonut toiminnallaan uudenlaista, lapsilähtöistä toimintaa erityisesti kaduille, puistoihin ja julkiseen tilaan.

Yhdistys järjestää monipuolisia harrastetapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, esteettömiä ja yleensä maksuttomia. Ne on suunnattu pääsääntöisesti alle 10-vuotiaille. Viime vuoden aikana yhdistys on itse järjestänyt esimerkiksi lasten katutaidepäiviä ja teemadiscoja sekä ollut mukana useissa kulttuuritapahtumissa Tampereella. Myös Kulttuuritorilla nähdään yhdistyksen pyörätuolilla seikkaileva Lepakko-hahmo.

Tampereen kaupunki myöntää vuosittain Tampereen kulttuuriteko -palkinnon. Palkinto voidaan myöntää muun muassa tapahtumalle, tuotteelle, organisaatiolle tai henkilölle, joka on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt tai rikastuttanut kaupungin kulttuurikenttää. Palkinnon perusteena on jokin erityinen ponnistus kulttuurin alueella. Tamperelaiset voivat ehdottaa palkinnon saajaa, jonka valitsee sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta ehdotusten pohjalta. Palkintosumma on 3000 euroa.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Outi Lehtinen
puhelin 050 538 2267
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Teemu Keskinen