Siirry sisältöön

Kiinnostaako yhteistyö venäläisten kulttuuritoimijoiden kanssa?

Julkaistu 9.2.2016 8.46

Ensi syksynä Tampereella kokoontuu lähes 350 suomalaista ja venäläistä kulttuuritoimijaa, jotka neuvottelevat erilaisista yhteistyöhankkeista. Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Tampere-talossa 30.9.-1.10.2016. Yhteistyökumppanuudesta venäläisten kulttuuritoimijoiden kanssa kiinnostuneet voivat nyt ilmoittautua kulttuurifoorumiin. Haku on käynnissä 26.2. asti.

Yhteistyökumppanuutta voivat hakea kaikki taiteen ja kulttuurin toimijat sekä ammattilaiset että harrastajat. Hakijana voi olla organisaatio, yhteisö tai yksityinen henkilö. Myös eri oppilaitokset ja kaupalliset toimijat voivat etsiä yhteistyökumppania foorumin kautta. Hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.kultforum.org.

Yhteistyökumppanuus ei edellytä venäjän kielen taitamista. Hakuvaiheessa hakemukset ja vastaukset käännetään venäjäksi ja foorumitapahtumassa käytävissä neuvotteluissa yhteistyökumppaneita avustaa tarvittaessa tulkki. Yhteistyökumppanin hakeminen on maksutonta. Syksyllä järjestettävään foorumitapahtumaan on noin 150 euron osallistumismaksu.

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumitoiminta käynnistyi vuonna 2000. Tapahtuma järjestetään vuorovuosin Suomessa ja Venäjällä. Tähän mennessä yhteistyökumppanit on löydetty yli tuhanteen mitä erilaisimpaan hanke-ehdotukseen. Käsitys kulttuurista on laaja, joten mukana eivät ole vain perinteiset taiteen ja kulttuurin alat. Kumppanuuksista on syntynyt muun muassa festivaalivierailuja, näyttelyitä, taideleirejä, konsertteja, seminaareja, opetusohjelmia, kouluvierailuja, käsityömestareiden vierailuja, virtuaalinäyttelyitä, opetusfilmejä, chat-ryhmiä ja matkailureittejä. On kasvatettu ympäristötietoutta, lisätty työllisyyttä, ehkäisty syrjintää, vahvistettu kansalaisyhteiskuntaa, tuettu suomalais-ugrilaisia kieliä ja kulttuureja.

Kulttuurifoorumi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua toisten sekä Suomesta että Venäjältä tulevien toimijoiden kanssa. Oppia voi hakea muilta kokeneilta osallistujilta sekä hankeasiantuntijoilta. Foorumissa käsitellään kulttuurikentän ajankohtaisia kysymyksiä. Tämän vuoden pääteema on ”Lapset ja nuoret kulttuurin voimavarana”. Tampereen kulttuurifoorumin järjestäjinä ovat Tampereen kaupunki, Suomi-Venäjä-Seura ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätiedot: projektikoordinaattori Sisko Ruponen, Suomi-Venäjä-Seura
sisko.ruponen(at)venajaseura.com
puh. (09) 693 8688, 040 841 0430
www.fb.com/kultforum
#kultforum


Teksti Aila Rajamäki