Siirry sisältöön

Kehitysvammaisille etsitään uusia perhehoitajia

Julkaistu 27.1.2016 13.30

Kaikkia Pirkanmaan kuntia palveleva kehitysvammaisten perhehoidon yksikkö etsii kehitysvammaisten perhehoitajia. Yksikkö rekrytoi kehitysvammaisten perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä ja järjestää heille lakisääteisen ennakkovalmennuksen. Yksikkö ylläpitää perhepankkia perhekodeista, ja välittää perhekoteja kuntien työntekijöille

Tällä hetkellä perhepankissa on 110 perhekotia, joista 84 sijaitsee Pirkanmaalla.

Ilmoittautuminen tämän kevään ennakkovalmennukseen päättyy helmikuun lopussa. Ennakkovalmennus järjestetään Tampereella Hatanpään Sarviksella ja se koostuu kuudesta tapaamisesta. Tapaamisissa kerrotaan perhehoidosta ja pohditaan yhdessä valmiuksia ryhtyä perhehoitajaksi.

Perhekodit ovat yksityiskoteja, joissa kehitysvammainen lapsi, nuori tai aikuinen on tasavertaisessa asemassa muiden perheenjäsenten kanssa. Perhehoidettava saa hoidon, pysyvät ihmissuhteet ja muun huolenpidon. Perhehoito voi olla tilapäistä, pitkäaikaista tai osavuorokautista.

Perhehoitajalta vaaditaan kiinnostusta ja soveltuvuutta tehtävään. Perhehoitajalle maksetaan hoitopalkkiota ja kulukorvausta. Lisäksi hänelle voidaan maksaa erikseen harkittavaa perhehoidon käynnistämiskorvausta. Perhehoitaja saa tuekseen vastuutyöntekijän. Lisäksi on tarjolla koulutusta ja vertaistukea.

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan kehitysvammaisten asuminen laitoksissa päättyy viimeistään vuonna 2020. Kuntien on järjestettävä kehitysvammaisille yksilöllisiä palveluja, joihin myös perhehoito kuuluu.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Katariina Somppi
puhelin +358417302954
sähköposti [email protected]

Ohjaaja
Leila Airosto
puhelin 040 806 3159
sähköposti [email protected]