Siirry sisältöön

Tampere liittyi ikäystävällistä Eurooppaa edistävään verkostoon

Julkaistu 15.12.2015 9.19

Tampereen kaupunki on liittynyt uuteen eurooppalaiseen yhteistyöverkostoon, joka edistää aktiivista ja tervettä ikääntymistä sekä etsii ratkaisuja Euroopan väestökehityksen haasteisiin.

Covenant on Demographic Change -verkosto perustettiin Brysselissä 7.12.2015. Verkostoon on jo liittynyt 77 jäsentä, jotka edustavat paikallisia, alueellisia ja kansallisia viranomaisia, organisaatioita, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä.

Tampereella pidetään tärkeänä kaupungin ikäystävällisyyttä eli sitä, että kaupungissa on hyvä asua ja elää arkeaan kaikissa elämänvaiheissa. Verkosto tarjoaa tähän välineitä sekä yhteistyömahdollisuuksia.

– Jäsenyyden myötä Tampereella on eturivin paikka väestön ikääntymisen mahdollisuuksien ja haasteiden ratkomisessa. Tampereella on paljon annettavaa, mutta voimme myös oppia muiden eurooppalaisten maiden hyvistä käytänteistä, kertoo apulaispormestari Mikko Aaltonen, joka oli paikan päällä verkoston julkistamistilaisuudessa ja yhteistyötä käynnistävässä työpajassa.

Verkosto syntyi EU:n rahoittaman, ikäihmiset paremmin huomioon ottavan ympäristön suunnitteluun keskittyvän AFE-INNOVNET Thematic Network on innovation for age-friendly environments -projektin tuloksena, jossa Tampere on ollut aktiivinen jäsen. Tampere kuuluu myös Maailman terveysjärjestö WHO:n ikäystävällisten kaupunkien ja yhteisöjen verkostoon.

Tiedotetta muokattu 15.12.2015: Vuosiluku korjattu, oikea on 2015.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Mari Lahtinen
puhelin 040 806 3049
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala