Siirry sisältöön

Kirjaston verkkosivut uudistettiin

Julkaistu 14.12.2015 13.51

Tampereen kaupunginkirjaston verkkosivut ovat saaneet uuden ulkoasun ja uusia sisältöjä. Sivut esittelevät monipuolisesti kirjastojen palveluita, kokoelmia, uutisia ja tapahtumia.

Tampereen kaupunginkirjaston verkkosivut ovat saaneet uuden ulkoasun ja uusia sisältöjä. Sivut esittelevät monipuolisesti kirjastojen palveluita, kokoelmia, uutisia ja tapahtumia. Jokainen kaupunginkirjaston toimipaikka esitellään kartalla aukiolotietoineen. Esteettömyys on tuotu tilojen osalta esiin selkeästi. Keskeiset palvelut esitellään myös englanniksi. Sivut ovat helppolukuiset riippumatta siitä, luetaanko niitä isolla näytöllä, tabletilla tai älypuhelimella.

Kirjaston sivut ovat olleet erittäin käytetyt tähänkin saakka. Sivuja katsottiin viime vuonna 1,04 miljoonaa kertaa ja käyttäjiä oli runsaat 400 000 henkeä.

Uudistetut kirjaston sivut löytyvät Tampereen kaupunki -päävalikon kautta. Päävalikko sijoittuu sivujen yläosaan, josta löytyvät keskeiset kaupungin tarjoamat palvelut entisiä sivuja selkeämmin. Kirjasto sijoittuu osioon Kulttuuri ja vapaa-aika, josta voi siirtyä kirjaston omille sivuille yhdellä klikkauksella.

Tapahtumien ja tiedotteiden löytyvyyttä on parannettu. Tapahtumakalenteri ja tiedotteet eli uutiset ovat luettavissa paitsi etusivulta myös ajankohtaisosiosta. Ne löytyvät myös teemoittain eri palvelujen ja asiakokonaisuuksien alasivuilta. Jokaisella suomenkielisellä sivulla on, mobiiliversiota lukuun ottamatta, sivun vasemmassa laidassa avattava ja suljettava ajankohtaisasioiden virta. Lisäksi selaaja voi tilata omaan sähköpostiinsa aihealuevalintojensa mukaisen päivittäisen uutiskirjeen, tiedotekoosteen.

Kirjaston sisältöjen ja sivujen hiominen ja kehittäminen jatkuu vuodenvaiheen yli. Kaupungin koko sivustolle luvataan lisää vuorovaikutteisuutta ja sivujen esteettömyyttä lisääviä toimintoja.


Teksti Ritva Hokka-Ahti