Siirry sisältöön

Maaperätutkimuksia keskustan ja Tammelan alueella

Julkaistu 7.12.2015 14.34

Tampereen keskustan ja Tammelan alueella tehdään maaperätutkimuksia maatutkaluotauksella 8. - 9.12.2015. Tutkimukset tekee Geologian tutkimuskeskus.

Maatutkaluotauksia tehdään Koskipuistossa, Rongankadulla ja tämän poikkisuuntaisilla kaduilla sekä Tammelan alueella, mm. Peltokadulla, Pinninkadulla, Tammelan puistokadulla, Aaltosenkadulla ja Tammelan torilla.

Tutkimusten tarkoituksena on selvittää maaperän ominaisuuksia ja kerrosrakennetta sekä maanpintaa mahdollisesti lähellä olevan kalliopinnan syvyystasoa. Tutkimuksilla voidaan selvittää myös ennalta kartoittamattomien maanalaisten rakenteiden ja järjestelmien sijaintia.

Tutkimusten tuloksia hyödynnetään muun muassa kaupungin maankamaran 3D-mallinnuksessa, jossa luodaan tarkempaa lähtötietomallia kaupunkiympäristön kehittämiseen.

Maatutkaus

Maatutka on nopea ja tehokas tutkimusväline, jonka toiminta perustuu radiotaajuisten sähkömagneettisten aaltojen käyttöön. Tutkimuksia tehdään mittamiehen perässään vetämällä tutkimuskelkalla, joten varsinainen tutkimustyö tehdään häiriöttömästi, pintoja rikkomatta ja jälkiä jättämättä täydentämään kaupungin olemassa olevaa maaperätutkimusten verkostoa.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki
Geotekniikkainsinööri
Jori Lehtikangas
puhelin 040 806 3491
sähköposti [email protected]