Siirry sisältöön

Kaupunki tarjosi juhlalounaan sotaveteraaneille

Julkaistu 4.12.2015 14.08

Tampereen kaupunki tarjosi perinteisen itsenäisyyspäivän juhlalounaan 4.12.2015 sotaveteraaneille sekä heidän puolisoilleen ja leskilleen. Tampereen Ateria vastasi jälleen järjestelyistä Nekalan, Tammelan, Pappilanpuiston ja Lielahden palvelukeskusten ravintoloissa.

Kutsun oli ottanut vastaan 280 veteraania, joista parikymmentä ruokaili Nekalan palvelukeskuksen ravintolassa Helli Syrjäniemen kanteleen soidessa taustalla. Mummon kammarin vapaaehtoiset olivat myös tänä vuonna paikalla avustamassa. He annostelivat lautasille mantelilohta tai karjalanpaistia ja tarjoilivat kakkukahveja pöytiin.

Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen toi apulaispormestari Leena Kostiainen. Hän kiitti veteraaneja ja rohkaisi heitä jakamaan arvokkaita muistojaan ja kokemuksiaan nuoremmille. Tämän päivän Suomessa asiat ovat hyvin, vaikka ajat ovatkin nyt taloudellisesti haastavat. Tampereesta on kasvanut yksi Suomen johtavista kaupunkikeskuksista, puhutaanpa sitten taloudesta, osaamisesta, koulutuksesta tai kulttuurista. Apulaispormestari totesi myös, että hyvinvointi ei jakaudu tasaisesti. Yhä liian moni vanhus elää viimeiset vuotensa yksin. - He ansaitsevat meidän huolenpitomme. Tampere uudistaa vanhusten hoitoa ja lisää kotiin annettavaa apua ja tehostettua palveluasumista. Tavoitteena on, että kenenkään ei tarvitse asua sairaalassa. Samalla meidän on turvattava, että jokainen saa apua, kun sitä tarvitsee. Lottana kenttäsairaalassa aikanaan toiminut Hilda Elomaa kertoi syövänsä palvelukeskuksen ravintolassa joka päivä. - On hienoa, että kaikki on tässä samassa talossa, ei haittaa sade tai huono keli. Ja aina on seuraa, ei tarvitse yksin syödä.

Palveluvastaava Kirsti Lappalaisen mukaan Nekalan palvelukeskuksen lisääntynyt ohjelmatarjonta on tuonut selvästi lisää kävijöitä. Kirsti leipoo päivittäin ja myös tänään on vitriinissä erilaisia kahvikakkuja ja joulutorttuja. Suurin osa asiakkaista jää kahvittelemaan ravintolasaliin, mutta osa ostaa lämpimäisiä mukaan kotiin. Kotona asuville ikäihmisille palvelukeskuksista löytyy seuraa, tukea ja mielekästä tekemistä kädentaidoista kuntoiluun.

Maanantaina 7. joulukuuta avautuu Pispan palvelukeskus ravintoloineen remontin jälkeen entistä ehompana. Ruokapalveluesimies Anne Eiranto-Nieminen kertoo, että tänä vuonna myös kotihoidon tukipalveluasiakkaille on myönnetty oikeus palvelukeskuskorttiin. - Toivomme kovasti, että mahdollisimman moni käyttäisi tämän edun. Kortilla voi ruokailla edullisemmin ja maistuuhan ruoka aina paremmalta, kun on mukavaa seuraa!