Siirry sisältöön

Ruotulassa kunnostetaan Jaakonmäenpuisto kaiken ikäisten käyttöön

Julkaistu 4.12.2015 10.27

Ruotulassa kunnostetaan Jaakonmäenpuisto viihtyisämmäksi ja turvallisemmaksi. Muun muassa leikkipaikka kunnostetaan, ja puistoon tulee kuntoilupaikka kaiken ikäisille. Puistosuunnitelmaan voi tutustua paikan päällä puistossa, palvelupiste Frenckellissä ja verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto. Palautetta ehtii antamaan 18.12.2015 saakka. Puisto kunnostetaan vuonna 2016.

Jaakonmäenpuisto on 1960-luvulla rakennettu korttelipuisto, joka rajoittuu Jaakonmäenkatuun, Tornimäenkatuun, Huhmarinrinteeseen ja Huhmarinkatuun. Puiston länsiosassa on pelikenttä ja oleskelupaikka matalan lammen ympärillä. Itäosassa on leikkipaikka. Viheralueella on monipuolinen puusto ja Huhmarinkadun varressa perenna-alue. Puistokalusteet, aidat ja osa leikkivälineistä ovat käyttöikänsä lopussa eivätkä täytä enää nykypäivän turvallisuusvaatimuksia.

Leikkipaikalta poistetaan huonokuntoisin välineistö. Keinut, karuselli ja hyväkuntoinen jousikiikku säilytetään. Uusia leikkivälineitä ovat monitoimiteline, kiikku sekä pyörivä kiipeilytorni. Myös toivottu pölliauto palaa puiston leikkivälinevalikoimaan. Leikkipaikan näkyvyyttä avataan, ja Huhmarinkadun puoleinen reuna aidataan.

Puiston länsiosan oleskelupaikasta rakennetaan kaikenikäisten kuntoilupaikka. Kuntoilua voi harrastaa erilaisilla liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa kohentavilla laitteilla.

Lampea kiertävä käytävä ja penkit kunnostetaan. Viereisiä pensas- ja perennaryhmiä täydennetään kasveilla ja sipulikukilla. Pelikentän ympärillä olevat aidat uusitaan. Puiston kaikki valaisimet uusitaan.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin 050 4131911