Siirry sisältöön

45 luottamushenkilöä ja virkamiestä kokeilevat vanhustyön arkea yhden työvuoron ajan Tampereella

Julkaistu 3.12.2015 14.33

Tampereen kaupungin kaupunginvaltuuston ja ikäihmisten palvelujen lautakunnan jäsenet sekä keskeisimpiä palveluista vastaavia virkamiehiä kutsuttiin kokeilemaan yhden työvuoron ajaksi vanhustyön arkea. Mahdollisuuteen tarttui 38 luottamushenkilöä ja seitsemän virkamiestä.

Ilmoittautuneista 23 haluaa tutustua kotihoitoon, 14 tehostettuun palveluasumiseen ja kahdeksan vanhainkotihoitoon. Muutaman toivoi pääsevänsä näkemään arkea useammassa kuin yhdessä paikassa ja heille mahdollisuus siihen tullaan järjestämään. Koska kiinnostus jalkautumiseen on ollut suurta, avataan ilmoittautuminen uudestaan ensi tammikuussa.

Työparikseen luottamushenkilöt ja virkamiehet saavat koulutetun ammattilaisen, jonka mukana he kulkevat työvuoron ajan ja osallistuvat mahdollisuuksien mukaan työtehtäviin. Työvuoron ajan ja paikan jalkautujat ovat saaneet valita itse. Ensimmäiset jalkautuivat jo marraskuun alussa, viimeisten työvuorot ovat huhtikuussa.

Valtuustoaloitteesta lähteneen kokeilun tavoitteena on tarjota päätöksentekijöille aitoa ja ajankohtaista tietoa siitä, mitä vanhustyö ja sen arki Tampereella on.

Jalkautuneiden kuulumisia seurataan kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.tampere.fi/jalkautuminen. Sivulle päivittyvät Twitteristä tviitit, joissa on käytetty aihetunnistetta #trejalkautuu.


Lisätietoja

Palvelulinjapäällikkö
Ella Suojalehto
puhelin 040 759 5163
sähköposti [email protected]

Kehittämisasiantuntija
Kirsti Kylliö
puhelin 050 571 2901
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala