Siirry sisältöön

Twinkle kokoaa yritykset ja kansainväliset osaajat Tampere-taloon

Julkaistu 1.12.2015 14.53

Suomalaisten yritysten vienti takkuaa ja suomalaiset eivät osaa myydä loistavia innovaatioitaan tai osaamistaan maailmalla. Kasvua olisi haettava maailmalta, kotimarkkinat eivät riitä. Ovatko kansainväliset osaajat ratkaisu? Näitä kysymyksiä ratkotaan yhdessä yritysten ja kansainvälisten osaajien kanssa TWINKLE-tapahtumassa Tampere-talossa 7.- 8.12.2015.

TWINKLE tuo yritykset, kansainväliset osaajat ja julkiset toimijat samojen pöytien ympärille ratkomaan miten Suomessa voidaan hyödyntää maahanmuuttajien ja kansainvälisten suomalaisten osaamista ja verkostoja maailmalla yritystemme kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Tampereen kaupunki on mukana tapahtumassa kumppanina.

Tapahtuman avaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Moderaattorina toimii Suomessa asuva kanadalaistaustainen juristi ja bisnesantropoliogi André Noël Chaker. Heidän lisäkseen yli viisikymmentä huippupuhujaa Suomesta ja maailmalta on vahvistanut tulonsa TWINKLEen. Mukana ovat mm. Yhdysvaltain ex-suurlähettiläs Bruce Oreck, sisututkija Emilia Lahti, Skypen perustajiin kuuluva Jonas Kjellberg, luovuuden lähettiläs Denise Jacobs, kansainvälistymisasiantuntija Ola Ahlvarsson ja johtamisen asiantuntija Soulaima Gourani.

Tampere-talon Sorsapuistosaliin rakennettavassa TWINKLE Worldissä eri maiden suurlähetystöt jakavat yritysten edustajille tietoa kauppa- ja investointimahdollisuuksista maassaan, business-kulttuurista sekä lähetystön tarjoamista palveluista yrityksille. TWINKLE World on vapaamuotoinen kohtauspaikka yrityksille, kansainvälisille osaajille ja suurlähetystöille.

”Viime aikoina on käyty paljon keskustelua siitä, että Suomi ei houkuttele kansainvälisiä osaajia. Maailmalla käydään kiivaasti kilpailua osaajista ja Suomen ja Tampereen on pysyttävä mukana kisassa, jotta yrityksemme voivat pärjätä globaaleilla markkinoilla. TWINKLE:n kaltaiset innovatiiviset aloitteet nostavat Suomen maailmankartalle ja konkreettisella tavalla kansainvälistävät elinkeinoelämäämme. Houkuttelevuuden kannalta on todella tärkeää, että kansainväliset osaajat pääsevät täällä kiinni ammatillisiin verkostoihin. TWINKLE tukee juuri tätä”, kertoo Laura Lindeman tapahtumaa koordinoivasta Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:stä.

TWINKLE lähti liikkeelle viime joulukuussa pirkanmaalaisten maahanmuuttajien ja kansainvälisten suomalaisten halusta toimia konkreettisesti Suomen yritystoiminnan kansainvälistämiseksi ja talouden nostamiseksi. TWINKLEä on hartiavoimin tekemässä jo n. 100 vapaaehtoisen joukko.

Haluatko haastatella TWINKLE-vapaaehtoisia, kumppaneita tai puhujia? Ota yhteyttä:

- Laura Lindeman, laura.lindeman(at)tredea.fi, p. 040 820 1978
- Marjukka Hourunranta, marjukka.hourunranta(at)tredea.fi, p. 040 801 2687
- Gloria Zúñiga, gloria(at)decoark.com, p. 050 370 5831
- Daryna Barsukova, daryna.barsukova(at)gmail.com, p. 040 648 6716