Siirry sisältöön

Taiteen hyvinvointivaikutuksia sosiaali- ja terveysalalla esittelevä Lastenkulttuurifoorumi Tampereella 25.11.

Julkaistu 18.11.2015 13.21

Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin teemana on taide ja kulttuuri lasten ja
perheiden hyvinvoinnin tukena. Tampere-talossa 25.11.2015 järjestettävä tapahtuma
kokoaa yhteen 200 lastenkulttuurin sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ympäri
Suomen. Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Tapahtumaan saapuvat puhujiksi mm. sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Päivi Känkänen. Lisäksi tilaisuudessa puhuu joukko kulttuurialan ammattilaisia. Tilaisuuden keskiössä on kysymys kuinka taidetta ja kulttuuria voidaan käyttää haasteellisessa elämäntilanteessa olevien lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen.

Teemaa lähestytään esittelemällä erilaisia kehittämishankkeita sekä jo olemassa olevaa toimintaa. Loppupaneelissa haastetaan kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehiä sekä muita asiantuntijoita pohtimaan toiminnan tulevaisuutta, rahoitusta ja rakenteita.

Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin järjestävät Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE, Kulttuurikeskus PiiPoo, Taiteen edistämiskeskus sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Vuosittain järjestettävä valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi nostaa keskusteluun lastenkulttuurin ajankohtaisimpia teemoja ja tarjoaa paikan laajalle kulttuuripoliittiselle keskustelulle. Foorumi korostaa lastenkulttuurin merkitystä, mahdollisuuksia sekä luo suuntaviivoja tulevaisuudelle eri näkökulmista.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Marianna Lehtinen
puhelin 040 801 6868
sähköposti [email protected]


Teksti Marianna Lehtinen