Siirry sisältöön

Lapsen oikeuksien päivää vietetään Werstaalla

Julkaistu 16.11.2015 9.43

Lapsen oikeuksien päivää vietetään iloisen tapahtumapäivän merkeissä Tampereella lauantaina 21.11.2015 klo 10–14. Ilmainen tapahtuma on suunnattu lapsiperheille.

Tänä vuonna tapahtuma on Työväenmuseo Werstaalla, joka sijaitsee Finlaysonin alueella (Väinö Linnan aukio 8). Tarkoituksena on, että lapset voivat tapahtuman aikana puuhata yhdessä tuttujen aikuisten kanssa ja viettää yhteistä aikaa monenlaisen mukavan toiminnan parissa.

Ohjelmassa on mm. kasvomaalausta, eläinnaamioiden askartelua, jongleerauspallojen tekoa, kangaskassien maalausta, pinssien tekoa, keilausta ja rakentelua. Liikkuvasta kirjastosta voi lainata kirjoja ja Täti Taikakynän taikatussi taiteilee. Kävijöiden toivotaan ottavan mukaan omia pehmoleluja, joille askarrellaan talutushihnoja. Pehmolelujen kanssa pääsee halutessaan esittäytymään myös petwalkille.

Kulttuuriosuuskunta Uulu ja kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö Taite järjestävät yhteistapahtuman samaan aikaan TR1:n tiloissa Väinö Linnan aukiolla. Lasten Etnosoi! -tapahtumassa esiintyvät Biisinikkarit, Cuarteto Cachimba sekä Pape ja Kasumai tuoden musiikillisia tuulahduksia eri puolilta maailmaa.

Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. päivä marraskuuta, jolloin YK:n yleiskokous hyväksyi Lapsen oikeuksien sopimuksen vuonna 1989. Tampereella Lapsen oikeuksien päivää on vietetty näkyvästi vuodesta 2003 lähtien, kun eri toimijat ovat järjestäneet yhteistyönä ilmaisen tapahtumapäivän lapsiperheille.

Tämänvuotisen tapahtuman järjestävät Tampereen kaupunki, Tampereen seurakuntayhtymä ja yhdistykset, yhteensä noin 20 eri toimijaa.

Kaikki lapset ja aikuiset ovat tervetulleita ilmaiseen tapahtumaan viettämään yhteistä aikaa mukavan toiminnan parissa!


Lisätietoja

Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]

Petra Käppi
puhelin 050 308 4291
sähköposti [email protected]

Kulttuuriosuuskunta Uulu