Siirry sisältöön

Valogalleria avautuu tänään!

Julkaistu 23.10.2015 13.26

Valoviikkojen Valogalleriassa nähdään Tampereen taidemuseon tuottama Valograffiteja-näyttely. Siinä viisi graffitiwraitteria ja katutaiteilijaa tuovat kaupungin keskustaan teoksiaan tavalla, jota ei ole ennen nähty. Valogalleria avautuu perjantaina 23.10.2015.

Graffitit tehdään normaalisti hylättyihin taloihin ja kaupunkiympäristön kuolleisiin kulmiin. Valogalleriassa graffititaide heijastetaan valon avulla suoraan kiinteistöjen seinille, näkyville paikoille ja yleisön ulottuville. Näyttelyn on kuratoinut yksi taiteilijoista, Tero Karvinen (s. 1973). Mukana ovat myös Tarmo Kaikkonen (s. 1985), Samuli Kivinummi (s. 1982), Juha Ristimäki (s. 1983) ja Samppa Stenberg (s. 1980).

Luovan Tampereen ja Valoa Designin Valovoimainen Pirkanmaa -hankkeen piirissä syntyi pari vuotta sitten ajatus Tampereen katutiloja elävöittävästä persoonallisesta ja taiteellisesta valogalleriasta. Innoituksena toimivat keskieurooppalaisten kaupunkien, kuten Ranskan Lyonin, rakennusten päädyissä nähdyt maalaukset ja koristekuviot. Ensimmäinen Valogalleria-näyttely avattiin 2014 ja silloin valaistujen kohteiden aiheet olivat sarjakuvia, heijastumia, valo- ja varjoaiheita.

Tampereen taidemuseon tuottama uusi graffitiaiheinen näyttely on toteutettu lähes parillekymmenelle Hämeenkadun etelä- ja pohjoispuolella sijaitsevalle seinälle. Heijastettujen teosten pohjana toimivat maalatut, valokuvatut ja gobolinsseille siirretyt seinägraffitit, jotka on valon avulla heijastettu seinille.

Valograffiteja-näyttely on toteutettu yhteistyössä Tampereen kaupungin tapahtumatoimiston ja Tampere tunnetuksi ry:n kanssa. Taloyhtiöiden myötämielinen osallistuminen on mahdollistanut näyttelyn toteutuksen.

Lisätietoja:
Amanuenssi Virpi Nikkari, Tampereen taidemuseo, puh. 040 800 4389, virpi.nikkari(at)tampere.fi


Teksti Heli Hakala