Siirry sisältöön

Äänimuseo kirjastokortilla palvelukodin käyttöön

Julkaistu 23.3.2015 13.26

Äänimuseo-laite on lainattavissa 1.4.2015 alkaen Tampereen kaupungin kirjaston kotipalvelun kautta erilaisten palvelu- ja ryhmäkotien iloksi. Laitteen kautta voi nauttia tamperelaisesta kirjallisesta perinteestä Eila Roineen, Ahti Jokisen ja Eriikka Magnussonin lukemana

Äänimuseoon on tallennettu otteita muun muassa Lauri Viidan, Anni Polvan ja Kristiina Harjulan teksteistä. Laitteen kautta on kuunneltavissa valikoima YLE Tampereen tuottamia ohjelmia sekä musiikkia. Ohjelmat ovat pääosin uutislähetyksiä 1950-luvulta, esimerkiksi olympiasoihdun saapuminen Tampereelle vuonna 1952.

Äänimuseon lainaajat voivat laitteen avulla toteuttaa muistelutuokion, joka on moniaistinen ja useita keskustelunaiheita sisältävä. Laitteen käyttöön voi yhdistää erilaisia toiminnallisia elementtejä, esimerkiksi maalausta, sanataidetta, tanssia. Äänimuseon käyttö ryhmässä edistää vuorovaikutusta ja sosiaalista kanssakäymistä.

Äänimuseossa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla kekseliäs kokonaisuus, museopedagoginen näkökulma, moderni teknologia ja design. Pienikokoinen, lainattavalaite tuo erilaisten ikäihmisryhmien saavutettavaksi tamperelaista kulttuuriperintöä näyttelyistä tutulla moniaistisuutta hyödyntävällä tavalla. Äänimuseon avulla Rupriikki ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITE onnistuvat museopalvelut tulevat ikäihmisen lähelle eli se mahdollistaa museoelämyksen omassa asuinympäristössä.

Äänimuseon ovat toteuttaneet Mediamuseo Rupriikki ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITE yhteistyökumppaniensa avulla.

Teksti Tähtitalvikki Poikajärvi