Siirry sisältöön

Koukkuniemen vanhainkodissa ja Kaupin sairaalassa Jan Eeralan videotaidetta

Julkaistu 3.3.2015 10.02

Tampereella Koukkuniemen vanhainkodissa ja Kaupin sairaalassa on esillä 3.3.–31.5.2015 valokuvaaja Jan Eerolan videotaidetta. Rannikon lintujen elämää kuvaavat teokset tuovat vaihtelua ja piristystä niin vanhainkodin asukkaiden ja sairaalan potilaiden kuin henkilökunnankin arkeen. Myös vierailijoilla on mahdollisuus sovittaessa tutustua teoksiin.

Valokuvaaja Jan Eerala (s. 1948) asuu Porin länsipuolella Selkämeren rannalla pienessä Makholman kalastajakylässä. Hän on useiden vuosien ajan videoinut, valokuvannut ja äänittänyt asuinympäristöään.

Koukkuniemeen ja Kauppiin on valittu kolme Eeralan videoteosta, jotka kiinnostavat ikäihmisiä, herättävät erilaisia tunteita ja joista syntyy keskustelua. Vaan missä ovat närhen munat? -teoksessa linnut etsivät ruokaa talvesta selviytyäkseen. Kokemäenjoen suistossa kuvatussa Jokisuiston sydämessä -teoksessa konserttiaan pitävät satakieli ja pensassirkkalintu. Taigan linnut kohtaavat meren -teoksessa pääosassa ovat harvinaiset taviokuurnat. Kenties Uralilta asti lentäneet taviokuurnat ovat pysähtyneet herkuttelemaan pihlajanmarjoilla jatkaakseen taas marraskuista matkaansa länteen.

Tampereen kaupungin eri hoitolaitoksissa on esitetty videotaidetta jo vuodesta 2010 saakka. LiikKUVAT – videotaidetta hoitolaitoksiin -palvelun tuottavat Tampereen taidemuseon Nykytaiteen museo ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITE. Teoksia valittaessa huomioidaan asukkailta ja henkilökunnalta vuosien mittaan saatu palaute.

Teoksiin pääsee tutustumaan sopimuksen mukaan:
– Kaupin sairaala, 3. kerroksen porrastasanne ja viriketila Virkku:
Kirsti Taskinen, puh. 040 800 4571
– Koukkuniemen vanhainkoti, Pylvässali:
Sinikka Kaurahalme, puh. 040 715 4065
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]