Siirry sisältöön

W.A.S.P.-kitaristi Douglas Blair kitaraklinikan vetäjänä

Julkaistu 13.3.2015 11.10

Nuorisopalveluiden Tampere Rock Academy -bändihanke järjestää tiistaina 24.3.2015 klo 18 kaikille avoimen tilaisuuden, missä W.A.S.P.-bändin soolokitaristi Douglas Blair nähdään klinikan päätähtenä ja vetäjänä.

Kitaroihin intohimoisesti suhtautuva Blair on tunnettu soittotaitonsa lisäksi myös soittimiensa muokkaamisesta ja kustomoinnista. Douglas Blair omistaakin erikoisvalmisteisia kitaroita mm. kaksikaulaisina, kitaran ja basson yhdistelminä sekä sirkkelinterillä varustettuina show-soittimina. Monitoimitalo 13:n Stagella järjestettävässä kitaraklinikassa Blair kertoo soittimiensa teknisistä ominaisuuksista ja yksityiskohdista.

- On etuoikeus nähdä isojakin tähtiä tavallisina ihmisinä kertomassa urastaan. Douglas Blairin vetämä klinikka on erityinen, koska se toteutetaan surround-äänellä. Yleensä surround-ääntä on totuttu kuulemaan esim. elokuvissa, mutta herra Blairin mielestä kyseistä tekniikkaa voidaan hyödyntää myös kitaraesityksessä, tuottaja Lauri Lepokorpi hehkuttaa.

Tampere Rock Academy on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden bändihanke. Hankkeen järjestämät maksuttomat klinikat on suunnattu kaikille musiikkialasta kiinnostuneille. Klinikoiden vetäjinä nähdään alan ammattilaisia promoottorista ja keikkamyyjästä itse artistiin. Yleisö on suorassa vuorovaikutuksessa klinikan vetäjän kanssa ja saa näin arvokasta tietoa alan koukeroista.


Teksti Kati Ruotsalainen