Siirry sisältöön

Videotaidetta esillä Kaupissa ja Koukkuniemessä

Julkaistu 10.9.2014 9.26

Tampereen taidemuseon Nykytaiteen museo ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ovat vieneet videotaidetta Koukkuniemen vanhainkotiin ja Kaupin sairaalaan. Esillä on kolme vesiaiheista videoteosta, joiden tarkoituksena on herättää tunteita ja synnyttää keskustelua. Teokset ovat nähtävillä 20.10. 2014 saakka.

Kaupin sairaalan 3. kerroksen porrastasanteella on esillä kaksi teosta: Emma Suomisen ”Lilli in the Swimming Pool” ja Oula Salokanteleen ja Annu Wileniuksen ”Lautta, joki ja luumupuu”.

Koukkuniemen vanhainkodin Pylvässalissa esitetään Salokanteleen ja Wileniuksen teosta. Lisäksi molemmissa kohteissa virikeohjaajat näyttävät osastojen asukkaille ja potilaille Elli Maanpään teosta ”Pilventekijä”.

Tampereen taidemuseon Nykytaiteen museon ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn LiikKUVAT –palveluun kuuluu uutuutena hoitolaitosten virikeohjaajille tarjotut koulutuspäivät, joissa opetetaan uusia taidepainotteisia työmenetelmiä. Niitä voi käyttää ohjatuissa viriketuokioissa videoteosten katselun yhteydessä.


Teksti Tuula Ala-Honkola